Nederland halverwege WK Kust op gedeelde tweede plaats

3732
25 nov 2015

Na de eerste twee officiële wedstrijddagen op het WK staat de Nederlandse Kustvisploeg (heren) op een gedeelde tweede plaats. Het team van bondscoach Arthur van Tienen behaalde met een derde en vijfde notering tot nu toe acht wedstrijdpunten. Evenveel als concurrent Frankrijk en tezamen kijken ze tegen een achterstand van twee punten op Spanje aan. Geen onmogelijk te nemen horde!

Volgens Van Tienen waren de omstandigheden lastiger dan tijdens de trainingsweek: “De visserij is momenteel niet denderend. Heel plaatselijk is de vis te vangen. Met name op afstand zit er geep en makreel, terwijl het onder de kant erg rustig is. We gingen in beide wedstrijden goed van start, maar in het laatste uur viel het stil. Gelukkig was het voldoende voor een goede tussennotering.”

Nederlandse kansen
Waar thuisland Portugal en grootmacht Engeland de eerste wedstrijddag nog verzaakten, kwamen zij gister opstomen. Vandaag (woensdag) wordt dan ook een cruciale dag. Kan Nederland de juiste koers vasthouden en de belagers op afstand houden? Nog mooier, kan team Oranje naar boven kijken en Spanje het vuur aan de schenen leggen? Over twee dagen weten we meer!

Rob Punselie draait een pieterman binnen

Dames
Ondertussen heeft de damesploeg haar prachtige trainingsresultaat (tweede plaats) tot op heden nog niet kunnen waarmaken. Met een zevende en zesde plaats staat het team van Benny Wijnings nu op een zevende tussennotering. De verschillen zijn echter klein, dus er is nog hoop voor een goed eindresultaat. Nederland heeft nog twee dagen om iets recht te zetten en te laten zien wat zij toch zeker in hun mars hebben.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide