Frank Peene zet 1e Topcompetitie Kustvissen Heren 2015 naar zijn hand

4092
20 dec 2015

Frank Peene heeft met overmacht de 1e dag van de Topcompetitie Kust op het strand van Wijk aan Zee gewonnen. De vice wereldkampioen wist met twee 1e sectorplaatsen en één 2e sectorplaats de concurrentie ver achter zich te houden. Hij is met 7 punten los van de eveneens zeer sterk vissende Arjan Rijnberg. Hij bezet de tweede plaats met 11 punten net voor Remco Geuze met 12 punten. De rest zit hier kort achter. Tijdens de 2e wedstrijddag op 16 januari 2016 zal, op de stranden van Domburg, uitsluitsel worden gegeven wie zich in de Nationale Selectie 2016 vist.

Zaterdagmorgen vroeg in het donker togen 50 top kustvissers zich naar hun stek op het strand van Wijk aan Zee waar de organisatie vakken van 40 meter had uitgezet om de vissers zoveel mogelijk de ruimte te geven. De af en toe krachtige zuidenwind maakte het er niet makkelijker op maar in de loop van de dag zou de wind afnemen en werd het qua wind wat aangenamer op deze toch al lente-achtig aanvoelende herfstdag.

Het voorvissen van de dagen ervoor had al aangetoond dat de eerste twee perioden de vis in zwin moest worden gevangen. Tegen het bankje aan voornamelijk bot en zeebaars en daarna verder weg waar met name de wijting en de schar zich zouden ophouden. Het bleek maar weer eens al te meer te kloppen dat er tijdens het voorvissen meer vis wordt gevangen dan tijdens de competitiedag zelf. En hoewel er tijdens de wedstrijddag toch redelijk vis werd gevangen, werden er niet meer dan 40 stuks in 4 uur gehaald.De 1e periode werd vak A gewonnen door Remco Geuze en het B-vak door Frank Peene. De tweede periode werd wederom in vak B gewonnen door Frank Peene en in vak A wist Remi Lindhout de meeste centimeters op de kaart te brengen. De laatste periode werd in vak A een prooi voor Arjan Rijnberg. Remco Geuze liet zien in vorm te zijn en won met een tweede eerste plaats het B vak.
Prima dag geweest met mooie visserij en een hele beloftevolle tussen stand!

Speciale dank aan Theo Rijnberg, Sjaak Nuijt, Rens de Jong, Gerrit v/d Vliet ,Benny Wijnings en Leen van Wensen voor hun topinzet als controleur en de prima organisatie!

Arthur van Tienen

Uitslag 1e Topcompetitie Kustvissen Heren 2015


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide