Piet Buijk blijft aan kop na 2e dag topcompetitie bootvissen

3410
30 dec 2015

De beste zaken deden deze keer Eric Goossens, Ernest Ripson, Sjaak Verburg en Piet Buijk. De eerste drie, omdat ze met hun laag aantal klassementspunten klommen in het klassement en Piet omdat hij zijn koppositie na dag één kon behouden.

Ondanks de harde wind met uitschieters naar windkracht 6 á 7 beaufort is de tweede dag van de topcompetitie bootvissen gelukkig door gegaan. De deelnemers scheepten om 7.30 uur in op de boot van schipper René de Back. Vanuit Vlissingen kan er zelfs bij harde wind uit een gunstige richting uitgevaren worden en er werd gekozen voor een stek op de “spijkerplaat”, een zandbank in de
monding van de Westerschelde. 

Daar werd al weken lang redelijk schar en wijting gevangen. Maar vandaag was het echter geen topdag. De hoogst geklasseerde vissers op deze tweede dag vingen zo’n 35 stuks, verdeeld over drie periodes. Wel teisterden veel ondermaatse vis de haken en de schar beet niet echt door en viel opvallend veel van de haken bij het binnenlichten van de onderlijn.Of je de vissen nu veel of weinig aas, pieren, zagers en mesheften,voor zette, bleef, behalve de ondermaatse wijting, maar één op de drie scharren “hangen”. Ook de nadering van een depressie boven Engeland deed de visvangst geen goed. Maar we waren al blij, dat we konden uitvaren, want enkele weken geleden moest er al een topcompetitiewedstrijd worden afgelast. Deze wordt op 23 januari 2016 ingehaald!Deze dag visten Eric Goossens, Sjaak Verburg, John Soederhuisen, Corné Westerlaken en Frank van Schilt aan stuurboordzijde en René de Back, Arjan Rijnberg, Pim Troost, Piet Buijk en Ernest Ripson aan bakboordkant van de boot. Iedere TC-dag wordt er aan boord opnieuw geloot. Soms zijn de plaatsen tegen het stuurhuis beter, zoals gemiddeld deze dag, maar het gebeurt vaak genoeg, dat op de “kont” van de boot of een plaatsje in het midden de meeste vis opleveren. Dat hangt meestal af van de sterkte van de getijde stroming. Deze keer visten we op zo’n 11 meter waterdiepte, volgende keer voor de monding van de Oosterschelde wordt de vis op wat dieper water verwacht. 

De laatste dag wordt het toch nog wel erg spannend, want de puntentotalen ontlopen elkaar niet veel. Die dag, met opnieuw drie wedstrijdperiodes, wordt gevist op de “Big Marlin” van Hans Lodewijks vanuit “Neeltje Jans” en we mogen er van uit gaan dat alle deelnemers zich uitermate gemotiveerd zullen inspannen om het klassement nogmaals op zijn kop te zetten!

Henri Karremans
Coach Bootvissen


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide