Herhaling Vis TV: poldersnoeken (video)

12333
10 jun 2016

Komende zondag struinen Ed en Marco in de herhaling van aflevering 4 van Vis TV Stad & Land de polders rondom Oudewater af naar snoek. Ed pakt daarvoor zijn spin- en jerkbaithengel, terwijl Marco Esox lucius probeert te verleiden met een streamer aan de vliegenlat.

Kijk dus komende zondag om 09:30 op RTL7 naar Vis TV!

-> Klik hier om aflevering 4 'Poldersnoek Oudewater' online terug te zien

-> Klik hier om Vis TV After te bekijken waarin Marco Kraal uitleg geeft over de gebruikte materialen en technieken.


Bekijk hier de promo:

Het uitgestrekte poldergebied dat voor deze uitzending het decor vormt, ligt midden in het Groene Hart (op de grens van de provincies Zuid-Holland en Utrecht). In alle vroegte arriveren Ed en Marco hier om met respectievelijk kunstaas en de streamer op snoek te vissen. Naast de fraaie boerderijen en grazende koeien staat dit rustieke landschap vol glasheldere poldersloten namelijk bekend om zijn prima snoekstand. De presentatoren hebben daarmee kilometers aan water tot hun beschikking voor deze vierde aflevering van Vis TV stad & Land.

Poldersnoek

Bij een prachtige zonsopkomst weten Ed en Marco dan ook niet hoe snel ze hun hengels erbij moeten pakken. Ed begint met zijn vertrouwde tandemspinner aan de stalen onderlijn en Marco met een zelf gebonden streamer. Het kunstaas gaat te water bij veelbelovende stekken als duikers, bruggetjes en driesprongen. Geen hoekje wordt daarbij overgeslagen, want overal kan hier immers een snoek in een hinderlaag liggen te wachten.

Toch duurt het even voordat er een eerste teken van leven komt: een dappere baars vergrijpt zich aan Ed’s spinner. Van de snoeken ontbreekt vooralsnog echter ieder spoor. Ed besluit daarop om de spinner te vervangen voor een knalgroene shad. Even later ziet Marco vanaf een afstandje plotseling Ed’s hengeltop plotseling flink krom gaan. Eindelijk heeft een eerste snoek zich op het kunstaas gestort. Of dit ook het startsein is voor een spectaculair vervolg van de visdag, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7. 


Het polderwater leent zich er uitstekend voor om met licht materiaal te bevissen

Vis TV Next

In Vis TV Next reist presentator Robert de Wilt deze keer af naar het Zuid-Hollandse Numansdorp. Daar heeft roofvisfanaat Robert Grootenboer namelijk zijn eigen werkplaats. En dat heeft een reden: Robert is een echte ‘klusser’ en bouwt o.a. graag zelf zijn hengels af. In Vis TV Next zie je zondag hoe dat precies in zijn werk gaat – van een kale ‘blank’ tot een fraai afgebouwde juweel van een roofvishengel.

Herhaling en Vis TV After

Aflevering 4 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl

In Vis TV Next gaat Robert de Wilt op bezoek bij Robert Grootenboer, die zelf hengels afbouwt


De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide