Hét Visblad online juli – video

3858
23 jun 2016

Eindelijk: zomer! Voor velen de mooiste tijd van het jaar. In het julinummer van Hét Visblad – dat vanaf vandaag bij de abonnees in de bus valt – geven we je daarom nog wat extra inspiratie. Een rijke mix van reportages over zomerse visserijen. En meer!

Zoals elke maand bijten we het spits af met Visblad TV. Daarvoor zijn we deze keer afgereisd naar Zeeland; om precies te zijn het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. Omdat in de strandvisserij lichter en verfijnder vissen de trend is, geeft vice-wereldkampioen kustvissen Frank Peene presentator Joran Bal daar een masterclass ‘strandfeederen’. Check hier de video, lees voor meer tips de bijbehorende reportage in het magazine!
Slow jigging

We blijven nog even aan, of beter gezegd óp het zoute. In de zeevisrubriek gaan we namelijk ‘slow jiggen’ op de Noordzee. Een nieuwe zeevistechniek die je het beste kunt omschrijven als ‘wrakvissen light’: een ontspannen, lichtgewicht visserij die goed in de smaak valt bij gul, zeebaars, horsmakreel, rode poon, et cetera. De zeevissers komen trouwens ook in de Vis TV Backstage aan hun trekken: daarin ditmaal de Vis TV-aflevering waarin Ed & Marco vanaf het Texelse strand op zeebaars vissen. Ook in de Haring of Kuit-rubriek zeevis: het standpunt van Sportvisserij Nederland over Noordzeehaaien en -roggen.Zomertijd, struintijd

Struinen kan natuurlijk het hele jaar door, maar het voorjaar en de zomer zijn toch wel de uitgelezen periodes. In dit nummer daarom twee struinreportages! In de karperrubriek laat Nootdorper Raymond Vollebregt je zien hoe je de karper wadend tussen het wier met de pen- of vliegenhengel succesvol kunt belagen – midden in de woonwijk. En in de witvisrubriek vertelt Jamie Steer je alles over succesvol penvissen op zeelt. Want wat slechts weinig mensen weten, is dat Tinca tinca met de juiste aanpak ook heel goed gericht te bevissen valt.WPC, EFTTA en nog meer

Hebben we nog meer voor je in petto met deze editie? Jazeker: een uitgebreide vooruitblik op de World Predator Classic (WPC), in de Spraakwater Hans Otten over het hengelsportassortiment bij de Boerenbond en Pet’s Place winkels. En in de Hengelsport & Maatschappij een interview met Jean Claude Bel, directeur van de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA) – de brancheorganisatie die in Brussel de belangen behartigt van hengelsportfabrikanten, groothandel, winkeliers en de 25 miljoen Europese sportvissers. Uiteraard ontbreken ook de overige rubrieken Wist je Dat?, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral niet.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide