D66: 'Bescherm natuur in Waddenzee en Noordzee'

3197
01 sep 2016

In een nieuwe initiatiefnota pleit D66 voor meer evenwicht in visserij, toerisme en scheepvaart op de Noordzee en het Waddengebied. Bescherm de natuur in de Waddenzee en de Noordzee. Maak de zeevisserij toekomstbestendig en geef duurzame vissers voorrang op vissersboten die met hun netten de zee leegvissen en de zeebodem beschadigen. Biedt ook lokale, kleinschalige vissers inclusief sportvissers meer ruimte. Door deze en andere maatregelen neemt de hoeveelheid vis in onze zee weer toe. Dat is beter voor de natuur, het toerisme en op de langere termijn ook voor de vissers.

Deze oproep doet D66 Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya. Zij wordt daarin gesteund door Stichting de Noordzee, Sportvisserij Nederland en de Waddenvereniging. Koser Kaya: “Laten we ervoor zorgen dat we allemaal kunnen blijven genieten van onze mooie Noordzee en Waddenzee. Jaarlijks wordt 331 miljoen kilo vis in de Nederlandse havens aangevoerd.

Visserij hoort ook bij de Noordzee en de Waddenzee, maar doe het wel verantwoord. Nu gaat de natuur achteruit. Daar moet verandering in komen! Dit is in het belang van zowel de natuur als van de visser.” D66 legt haar initiatiefnota “Leve de Zee” over de duurzame toekomst van vis en vissers aan de Tweede Kamer voor om de Waddenzee, Noordzee en de internationale zeeën weer te versterken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide