Vacature: directeur/ belangenbehartiger Midwest Nederland (38 uur)

3110
27 sep 2016

Sportvisserij MidWest Nederland is op zoek naar een directeur/ belangenbehartiger. Een mooie en uitdagende functie voor 38 uur per week met als standplaats Uitgeest. Reageren kan tot 7 oktober.

Ben jij een echte netwerker en is belangenbehartiging jouw ding? Ben je daadkrachtig, resultaatgericht en goed in coachend leidinggeven? Werk je graag samen en heb je ook nog affiniteit met sportvissen? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou!

Wie zijn wij


Sportvisserij MidWest Nederland ondersteunt 108 hengelsportverenigingen, en daarmee 133.000 sportvissers, op het gebied van de hengelsport. We hebben een professionele werkorganisatie met 6 adviseurs en 3 administratief medewerkers. Centraal in het werk van de federatie staat de professionele belangenbehartiging voor de sportvisser aan de waterkant.

Wij staan voor goed viswater met een aantrekkelijke visstand en uitstekende sportvisserijmogelijkheden. Of het nu gaat om viswedstrijden, visvriendelijk baggeren, bereikbare oevers, een goede viswaterkwaliteit, vissen voor de jeugd, zeevissen of karpervissen, aan alle facetten van de sportvisserij bieden wij ondersteuning. Ons doel is om de sportvisserijmogelijkheden in de regio te vergroten en te verbeteren.

Directeur en belangenbehartiger


De directeur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van het huidige beleidsplan en het ontwikkelen van het beleidsplan 2018 – 2022. Als directeur ben je belast met de dagelijkse gang van zaken binnen de federatie en geef je leiding aan de werkorganisatie.

De directeur valt rechtstreeks onder het bestuur aan wie je verantwoording aflegt over de gang van zaken. De belangenbehartiger opereert in een complexe omgeving. Vissen lijkt vanzelfsprekend maar dat is het in de huidige tijd niet meer. Onder andere de Kaderrichtlijn Water, dierenwelzijn en natuurbehoud maken dat de hengelsport in een veranderende tijd zit. Het uitzetten van vis is lastiger en sommige politieke partijen zien het liefst een visverbod.

Als belangenbehartiger leg en onderhoud je contact met overheden en andere relevante organisaties. Je legt die contacten waardoor de meer dan 130.000 sportvissers in ons werkgebied visrijk en goed bereikbaar water behouden en nieuw viswater erbij krijgen.

Wat houdt de baan in?


 • Je vertegenwoordigt de belangen van de sportvisserij binnen ons werkgebied.
 • Je bent inhoudelijke gesprekspartner, adviseur en onderhandelaar op het gebied van de hengelsport naar provincies, waterschappen, gemeenten en andere belangenverenigingen.
 • Je neemt deel aan projecten die toegespitst zijn op het uitbreiden en instandhouden van de bevisbaarheid en bereikbaarheid van en voldoende vis in het viswater.
 • Je bouwt nieuwe netwerken op.
 • Je draagt zorg voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid en evalueert de resultaten.
 • Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de werkorganisatie.
 • Je hebt resultaatverantwoordelijkheden ten aanzien van optimale aansturing van de werkorganisatie.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor het onderhouden van de relatie met de bestuurlijke organisatie.


Wie zoeken wij voor deze functie?


 • Je hebt een WO werk- en denkniveau en affiniteit met de hengelsport en politiek.
 • Je hebt ervaring met coachend leidinggeven.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je bent in staat een relatienetwerk op te bouwen en deze in te zetten.
 • Je beschikt over goede advies- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Je hebt politiek en bestuurlijk inzicht met gevoel voor politieke verhoudingen.
 • Je bent alert op kansen en bedreigingen en kan goed prioriteiten stellen.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en zeer goede contactuele eigenschappen.
 • Je bent bereid onregelmatig te werken en veel te reizen.

Wat bieden wij?


Wij bieden een zelfstandige functie met een zeer afwisselend karakter. Deze functie is een uitdaging als 2e of 3e stap in je carrière. Het betreft een fulltime functie. We bieden veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door training en coaching. Het werkgebied van de Sportvisserij MidWest Nederland is je standplaats, het kantoor is gevestigd in Uitgeest (Noord-Holland).

Het dienstverband wordt voor een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is daarna een vaste aanstelling mogelijk. Voor meer informatie over Sportvisserij MidWest Nederland kun je op de website www.sportvisserijmidwestnederland.nl kijken.

Hoe kun je solliciteren?


Ben je geïnteresseerd in deze functie en denk je dat deze functie je op het lijf is geschreven? Dan kun je jouw brief en CV tot 7 oktober mailen naar tom@smwn.nl Heb je vragen over de functie? Dan kun je contact opnemen met Tom Voorhamm (directeur a.i.) via 0251 – 745664 of tom@smwn.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide