Superweer en –vangsten bij Landelijke Finale Clubkampioenschap 2016

6969
29 okt 2016

Voor het eerst is er dit jaar een landelijke finale van het federatief Clubkampioenschap gehouden. De wedstrijd is vervist aan het Noordhollandsch Kanaal tussen Spijkerboor en Molen Neck onder uitzonderlijk mooie weersomstandigheden. De hele dag scheen de zon en het was nagenoeg windstil. De winnende clubs van 6 federaties namen aan de wedstrijd deel. Één federatie had geen afvaardiging naar de wedstrijd gestuurd. Elke club mocht met maximaal 25 vissers deelnemen. In totaal waren 95 deelnemers ingeschreven. Drie daarvan waren niet aanwezig.


Klik hier voor het radio fragment waar Winnaar Federatief Clubkampioenschap HSV De Blankvoorn uit Blijham wordt gefeliciteerd door Q-Music.Van de 92 deelnemers konden 88 vis ter weging aanbieden. De vangsten bestonden voornamelijk uit brasem, baars, baars, pos, zwartbekgrondel, een enkele giebel en snoekbaars.

Van elke club tellen de resultaten van de 5 vissers met het hoogste gewicht mee voor de uitslag. Van deze 30 vissers krijgt de deelnemer met het hoogste gewicht 30 punten, de daarop volgende 29, enz.
Indien bij de beste vijf per vereniging een jeugdvispashouder zit en hij/zij vis heeft gevangen, dan ontvangt die dubbele punten.
De vereniging met het hoogste aantal klassementspunten wint de finale van het Clubkampioenschap.


HSV De Blankvoorn uit Blijham is overtuigend winnaar geworden met 137 punten
.

HSV Kennemerland eindigde op de 2e plaats met 113 punten en


de 3e plaats was voor HSV De Maasvissers met 86 punten.


De drie clubs ontvingen een beker en een geldprijs uit handen van Jan Telleman, bestuurslid van Sportvisserij Nederland.

Klik hier voor de vangsten per vereniging

Klik hier voor de uitslag
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide