Vacature: Algemeen bestuurslid (zeesportvisserij) Sportvisserij Zuidwest Nederland

2673
03 apr 2017

Sportvisserij Zuidwest Nederland zoekt een nieuw algemeen bestuurslid met portefeuille Zeesportvisserij. Heb jij bestuurservaring, ben jij een teamplayer, beschik je over een breed netwerk en heb je (goede) kennis van de zeesportvisserij? Lees dan snel verder!

Het bestuur van Sportvisserij Zuidwest Nederland bestaat momenteel uit acht bestuursleden. Drie dagelijks bestuursleden; voorzitter, secretaris en penningmeester en vijf algemene bestuursleden met de portefeuilles ‘Wedstrijden’, ‘Visserij, Controle en Handhaving’, ‘Promotie, Communicatie en Voorzieningen’, ‘Water- en visstandbeheer’ en ‘Jeugd’.

Ter aanvulling van het bestuur zoeken wij iemand die zich betrokken voelt bij de zeesportvisserij in Nederland. Iemand die met zijn/haar bestuurlijke ervaring en sociale betrokkenheid de ontwikkelingen van het nationale en Europese zeevisserijbeleid volgt. Je neemt zitting in het Nationale platform Zeehengelsport en geeft leiding aan de commissie Zeesportvisserij. Je kan voldoende tijd vrij maken om de zeevisserijbelangen te vertegenwoordigen binnen het bestuur van Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Wie zijn wij?

Sportvisserij Zuidwest Nederland is de overkoepeling van 229 plaatselijke hengelsportverenigingen die samen ruim 142.000 sportvissers vertegenwoordigen. Het belangengebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland beslaat de gehele provincies Noord-Brabant en Zeeland en nagenoeg de hele provincie Zuid-Holland: de Randstad, het platteland, polders, de grote rivieren en de kustwateren. Een enorme variatie in de omgeving, verstedelijking en mensen. We delen de ruimte op en langs het water met veel andere gebruikers en beheerders. Daar willen we mee in gesprek blijven en samenwerken.

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft twaalf medewerkers in dienst waaronder één directeur, drie belangenbehartigers, één teamleider controle en handhaving, één medewerker communicatie en jeugdzaken, één medewerkster financiële en administratieve zaken, twee secretarieel administratief medewerksters, één ondersteuner bestuurszaken en coördinator vislessen en twee BOA-ondersteuners.

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat heeft de volgende achtergrond:
 • Heeft ervaring met (verenigings)bestuur; 
 • Heeft een HBO/academisch werk- en denkniveau; 
 • Is minimaal een halve dag in de week beschikbaar voor de functie; 
 • Heeft interesse in zeeviswedstrijden; 
 • Is bij voorkeur afkomstig uit Zuid-Holland. 

En heeft de volgende persoonlijke eigenschappen/competenties: 

 • Communicatief en bestuurlijk sensitief; 
 • Kan leiding geven aan vergaderingen; 
 • Toont betrokkenheid- en heeft kennis van zaken op het gebied van de zeesportvisserij; 
 • Organisatietalent en teamplayer; 
 • Inspirerend, enthousiasmerend en positief; 
 • Bestuurlijk uithoudingsvermogen. 

Voorwaarden

Het betreft in eerste aanleg een benoeming voor een termijn van drie jaar. Het tijdsbeslag is ongeveer een halve dag in de week (+/- 20 vergaderingen/bijeenkomsten per jaar). Bestuurslid bij Sportvisserij Zuidwest Nederland is een vrijwilligersfunctie, waarvoor je een onkosten- en reiskostenvergoeding ontvangt.

Procedure

Kandidaten kunnen hun interesse kenbaar maken tot uiterlijk 10 april 2017 door een motivatiebrief en CV op te sturen naar info@sportvisserijzwn.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Björn Schutz, directeur Sportvisserij Zuidwest Nederland via 0162-687260.

    Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide