Sportvisserij Fryslân zoekt Beleidsmedewerker sportvisserij

2514
24 jul 2017

Sportvisserij Fryslân is op zoek naar een Beleidsmedewerker sportvisserij (20 uur per week). Heb jij interesse in een mooie, uitdagende functie met een grote mate van vrijheid binnen de hengelsport met als standplaats Grou? Reageer dan vóór 15 augustus.

Sportvisserij Fryslân (federatie) is een overkoepelende hengelsportorganisatie van 33 hengelsportverenigingen, waarbij ongeveer 35000 sportvissers zijn aangesloten. Centraal in het werk van de federatie staat ondersteuning aan de hengelsportverenigingen, zodat zij samen met de federatie de sportvisser aan de waterkant kunnen faciliteren. Ingezet wordt op goed viswater met een aantrekkelijke visstand en goede sportvisserij-mogelijkheden.

Alle facetten van de hengelsport zijn hierbij van belang: Een goede viswaterkwaliteit; goed bereikbare oevers; vissen voor de recreant (van jong tot oud) en voor de wedstrijdvisser.
Vanuit Sportvisserij Fryslân wordt aan al deze aspecten van de sportvisserij ondersteuning geboden om in alle disciplines van het vissen de mogelijkheden te vergroten en/of te verbeteren.

Sportvisserij Fryslân is gevestigd in Grou. Het werkgebied is de Provincie Fryslân.

Bij Sportvisserij Fryslân werken (incl. Invulling vacature) 6 medewerk(st)ers (waaronder een 2-tal BOA’s) , allen parttime. Een team, dat nauw samenwerkt en alle werkzaamheden die nodig zijn om het sportvisserijdoel te bereiken, oppakt en uitvoert. Daarin wordt ook veel samengewerkt met de medewerkers van de landelijk overkoepelende organisatie Sportvisserij Nederland, maar ook met andere Federaties in het land.

In verband met aanvaarding van een functie elders is er per direct een vacature ontstaan van: 

Beleidsmedewerker sportvisserij (0,5 fte/20 uur)schaal 9 BBRA’84 


Inhoud functie:


Je houdt je op beleidsmatig/organisatorisch niveau bezig met vele vraagstukken die spelen binnen de organisatie. Je ondersteunt onder meer op brede terreinen de portefeuille/commissies Water- en Visstandbeheer en Controle & Handhaving.
Binnen de sportvisserij in onze provincie nemen visstandbeheerscommissies (VBC’s) een belangrijke plaats in. In deze commissies komen zaken aan bod die essentieel zijn voor de ontwikkelingen van de sportvisserij, zoals bevisbaarheid van het water, bereikbaarheid van de oever, en een voor de sportvisserij aantrekkelijke visstand. Als beleidsadviseur speel je een belangrijke rol intern in de advisering, maar ook in de VBC zelf door je inhoudelijke kennis en adviezen. Voorts ben je als secretaris van twee VBC’s (Friese Boezem en Lauwersmeer) samen met de voorzitter belast met de voorbereiding en organisatie van de VBC’s.
Daarnaast ondersteun je beleidsmatig de portefeuille/commissie Controle & Handhaving. Sportvisserij Fryslân werkt nauw samen met andere organisaties van Handhaving die zijn verenigd in de Toezichtkring Natuurhandhaving. Je speelt in het geheel van beleid en organisatie een spilfunctie.

Als Beleidsadviseur sportvisserij heb je overleg met onder andere hengelsportverenigingen, gemeenten, Wetterskip Fryslân, Provincie Fryslân, Sportvisserij Nederland en natuurorganisaties over uiteenlopende sportvisserijonderwerpen. Je zorgt in diverse overleggen voor inbreng vanuit de sportvisserij en vervult in die overleggen de ambassadeursrol van de sportvisserij in deze regio.

Gelet op de kleinschaligheid van onze organisatie verwachten we ook dat je een hands-on mentaliteit hebt en ook bereid bent op andere terreinen zo nodig werkzaamheden te verrichten.

Functie-eisen:


•Relevante opleiding op HBO/WO-niveau (recreatie, biologie, milieukunde)
•Affiniteit met de hengelsport, recreatie, visstand, viswater en waterkwaliteit is een pré;
•Bij voorkeur ervaring met belangenbehartiging en met het werken in vrijwilligersorganisaties;
•Redactionele vaardigheden, omdat beleid schrijven een belangrijk onderdeel van deze functie is;
•Uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden;
•Klantgericht, innoverend, creatief en gericht zijn op samenwerking in een team zijn voor jou vanzelfsprekend.

Wij zoeken een teamspeler met doelgerichte en een praktische instelling. Bereid om buiten de reguliere werktijden te werken en deel te nemen aan bijeenkomsten en vergaderingen. Je dient in het bezit te zijn van een rijbewijs B en te beschikken over eigen vervoer.

Wij bieden je een uitdagende functie met een grote mate van vrijheid. Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens Rijksambtenaren cao. Sprake is van goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenregeling. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en relevante werkervaring maar inschaling vindt maximaal plaats op het niveau van schaal 9 BBRA’84.

Voor deze functie wordt een contract aangeboden voor de duur van één jaar.

Informeren en solliciteren


Meer informatie kun je inwinnen bij de voorzitter van het bestuur de heer H.J. Holtman, tel.nr.:0651090949.

Wil je meer informatie over Sportvisserij Fryslân dan kun je dit lezen op onze website: www.visseninfriesland.nl
Interesse? Stuur of mail je sollicitatiebrief met CV vóór 15 augustus a.s. naar Sportvisserij Fryslân, Biensma 27, 9001XZ Grou E-mailadres: info@visseninfriesland.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide