Schep mee naar vis

3666
19 sep 2017

De stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland, afgekort RAVON, houdt zich bezig met inheemse reptielen, amfibieën en vissen en hun leefgebieden. Periodiek organiseren ze ook zogenaamde 'visweekenden' waar ook jij je voor aan kunt melden! Dit jaar vindt het weekend plaats van 6 tot en met 8 oktober.

Met het schepnet vang je vaak andere vissen dan met de hengel. Ben jij geïnteresseerd in wat er nog meer onder water zit? Ga dan mee scheppen met het vissenweekend van RAVON op zondag 8 oktober.


Er wordt onderzocht welke verschillende vissoorten in een water voorkomen. Ook wordt er gericht gezocht naar beschermde en zeldzame soorten. Dit vissenweekend vindt plaats in Gelderland. Bijna alle watertypen komen aan bod, van heldere weteringen tot rivieroevers van de IJssel en van dichtbegroeide slootjes tot grote uiterwaardplassen.

In tegenstelling tot wat sportvissers gewend zijn gaan we, afhankelijk van de situatie, schepnetvissen, snorkelen, zaklampvissen, zegenvissen of duiken. De informatie die boven water komt, zegt veel over de waterkwaliteit en het gevoerde beheer. 
Sportvissers kunnen hieraan bijdragen en bij alle vissenweekenden zijn de sportvissers goed vertegenwoordigd.


Op zoek naar vis met een zegen.

Ook helpen de gegevens zeldzame soorten te beschermen. Tijdens het avondprogramma wordt er niet alleen gevist, maar zijn er ook lezingen, de Vissenquiz en een borrel rond het kampvuur. 

Iedereen met interesse is welkom, ervaring is geen vereiste en materialen (zoals waadpakken en netten) zijn in overleg beschikbaar. De kosten voor deelname aan het gehele weekend bedragen €60 (voor overnachtingen en maaltijden), onder de 25 betaal je €45. Deelname aan het dagprogramma is gratis. Meer informatie over het programma en het aanmelden is te vinden op www.ravon.nl/vissenweekend. Met vragen kun je terecht bij Rémon ter Harmsel.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.