Amsterdamse pubers in de natuur

2049
02 mei 2018

In Het Parool verscheen zaterdag een leuk artikel over hoe pubers in Amsterdam de natuur beleven. Streetfisher Koen Sipma vertelt hoe hij al vissend de onderwaterwereld ontdekt in de grachten van onze hoofdstad.

Foto: Mark van der Zouw

Koen Sipma aan het woord:


"Ik vis in de grachten van Haarlem en Utrecht, maar die van Amsterdam zijn het meest visrijk. Roofvissen kunnen zich verschuilen achter alle troep in het water, zoals fietsen en winkelkarretjes. Ze slaan toe als een prooi langszwemt. Ik vis met kunstaas en vang hier vooral baars, maar ook snoekbaars en snoek."

"Twee jaar geleden nam een vriend uit Leiden me voor het eerst mee naar de Amsterdamse grachten. Sindsdien ben ik verliefd op de stad, ook om hier te vissen. Ik heb een groep mensen leren kennen die net als ik graag in de grachten vist. Vooral twintigers, ik ben de jongste. Ze komen uit het hele land. We spreken af op het CS en werpen direct daartegenover de hengels uit."

"Saai op een stoeltje zitten wachten tot de dobber ondergaat, doen we niet. We zijn constant in beweging met werpen en ophalen. Zo lopen we de hele stad door. We vissen in alle grachten en in het IJ."

"Ik ga ook vaak in mijn eentje. Tijdens het vissen kan ik mijn gedachten op nul zetten. Hier zijn altijd mensen, waardoor het nooit eenzaam voelt. De Amsterdamse wateren zijn openbaar, je hebt er wel een algemene VISpas van Sportvisserij Nederland voor nodig."

"Vaak vragen mensen ons: 'Valt hier iets te vangen dan?' We laten dat dan op foto's zien. Het geeft een enorme kick als je een prachtig getekende of grote vis vangt. Vorige zomer haalde ik een snoekbaars van 72 centimeter uit het IJ."


'Leuk om te zien wat er allemaal onder water leeft'


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide