Terugkijken: VIS TV XL afl. 7

2920
23 aug 2019

Heb jij het afgelopen seizoen uitzendingen van VIS TV XL gemist? Aanstaande zondag kun je aflevering 7 terugkijken.

Presentator Daniël Weijers gaat in de Europoort achter de zeebaars aan met ‘local’ Rico ’t Mannetje, voor wie deze zilveren rovers de ultieme sportvis zijn. De twee vissen met lepels, pluggen en shads. Marco Kraal vaart in Urk een ochtend mee op de kotter van beroepsvisser Jan de Boer. Al vissend interviewt Marco hem over duurzame visserijtechnieken en de veranderende visstand in het gebied. Ook brengen de twee een bezoek aan de Marker Wadden.

Soortenjagen


Aan het licht brakke Noordzeekanaal vist presentator Thom Beentjes met soortenjager Pieter Beelen, die zich volledig richt op naakte grondels – een nieuwe exoot. Thom zelf mikt op roofvis. Met behulp van de Vissengids-app zoeken de twee ter plekke op welke vissoorten ze hebben gevangen.Slootjes om de hoek


Al vissend rond Sneek en Grouw interviewt presentator Tamme Smit voetbalbekendheid Foppe de Haan over zijn liefde voor Friesland, het water en de natuur. Presentator Jan Willem Wijers duikt in Beverwijk de woonwijk in met meervoudig wereldkampioene Anja Groot. Zij laat hem zien dat het in veel slootjes ‘om de hoek’ werkelijk barst van de karper, brasem en voorn. 
Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel


In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Praktische tips


Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen. 

Kijken dus: aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide