Barbeeldag 2019 komend weekend (video)

376
12 sep 2019

Komende zaterdag is het zover, dan organiseren Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland voor de vijfde keer de barbeeldag aan de IJsseloever bij Veessen. Er is een prachtig programma samengesteld met onder meer een hengelsportmarkt, demonstraties en livemuziek. De toegang is bovendien gratis! En voor de eerste 400 bezoekers is er een gratis jubileumsjaal af te halen bij de stand van Sportvisserij Oost-Nederland.

Speciaal voor deze editie brengt de Road’n Band op het campingterrein een gezellig blues-repertoire ten gehore. Hengelsportmarkt


Zoals gebruikelijk is er weer een hengelsportmarkt. Sinds jaar en dag is DSK Pellets vertegenwoordigd met een zeer uitgebreid assortiment barbeelproducten, zoals pellets, boilies, grondvoer en unieke flavours. Een andere range aan voer en haakaas speciaal voor barbeel wordt aangeboden door Sonubaits.

Ben je op zoek naar hengels, steunen, stoelen of ander materiaal, dan ben je aan het juiste adres bij de stand van Korum. En wil je nou echt het neusje van de zalm, neem dan eens een kijkje in de stand van Rod Visions, waar je handgebouwde hengels vindt of op afspraak zelfs een hengel geheel naar jouw eigen wensen kunt laten bouwen.

Ook dit jaar is de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) weer aanwezig. Vliegvissen op barbeel? Jazeker! Kom naar de stand van de VNV en vraag om een demonstratie. Uiteraard zijn er verschillende vliegenhengels beschikbaar om zelf de lijnen te leren strekken. 


Sportvisserij Loodvrij


Zoals de meeste sportvissers nu wel weten, zijn we landelijk bezig om vislood te vervangen door voor het milieu betere alternatieven. In samenwerking met loodvrijvissen.nl hebben we speciaal voor deze lustrumeditie van de barbeeldag een flinke voorraad zware loodvrije korven laten ontwikkelen die uitermate geschikt zijn voor het vissen op barbeel op stromend water. Kom langs en ruil je oude vislood gratis in voor dit betere alternatief!

Lezingen en live demonstratie


Dat barbeelvissen voor iedereen mogelijk is, leggen Cees van Dongen en Marco Kraal uit in hun lezingen over barbeelvissen op de Nederlandse rivieren. Cees gaat specifiek in op de mogelijkheden om barbeel te vangen en Marco richt zich meer op het vissen op stromende rivieren in het algemeen. Ter aanvulling op de lezing van Cees geeft Tim Janssen de hele dag door live aan de oever van de IJssel demonstraties.Demovissers


Natuurlijk mogen een aantal demovissers tijdens deze vijfde editie van de barbeeldag niet ontbreken. We hebben 3 koppels bereid gevonden om hun beste tips en trucs met je te delen: Jan-Willem Nijkamp en Ron Rogge, Paula Petiet (bekend van VIS-TV en De Visvrouwen) en Frank Pulles, Jean-Noël Schmitz en Roger Pearson. Allen zullen de hele dag live aan de waterkant verschillende technieken presenteren en vissen met verschillende materialen, aas en voer.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide