Hét VISblad Online februari (video)

4130
21 jan 2020

Terwijl de échte kou nog altijd op zich laat wachten, krijgen abonnees vanaf vandaag alweer een nieuwe winterse editie van Hét VISblad thuisbezorgd. Op de cover prijkt een forse baars, een vissoort die zich in deze periode doorgaans goed laat vangen. In het blad (op pagina’s 34 t/m 39) lees je hoe de XL-giganten van deze populaire rovers met zogenaamde ‘skirted jigs’ te foppen zijn.

In de nieuwe VISblad TV laat presentator Joran Bal zich langs de IJssel op sleeptouw nemen door Gijs de Haan (18), die daar in de winter veel op snoekbaars vist. Met zware jigkoppen en grote shads vist hij gericht op de grotere exemplaren in de vaargeul – een niet bepaald subtiele maar wél vaak effectieve techniek. Kan hij dat ook voor ónze draaiende camera laten zien? Check hieronder de video en lees het bijbehorende artikel met uitleg en tips op pagina’s 22 t/m 27 in het blad.



Kleiner maar meer

In de karperrubriek op pagina’s 28 t/m 33 schuiven we een ochtend aan bij Roy Ros (19), die in dit jaargetijde graag met de methodfeeder op de kleinere maar talrijkere ‘knollen’ vist. Hoe je dat aanpakt en hoe effectief het kan zijn, laat de geboren Drent aan een Emmense parkvijver zien.



Mix & match

Een stuk westelijker, maar ook in het oosten van het land – aan een kolk pal aan de Overijsselse Vecht – laat fervent dobbervisser Owen Poulssen (32) zien hoe hij in de winter met de feeder- én matchhengel de witvis belaagt. Het verslag van deze sessie lees je op pagina’s 40 t/m 43.



Onderlijnen in focus

Ook aan de kust is ’s winters prima vis te vangen. Welke onderlijnen je onder welke omstandigheden gebruikt en voor welke vissoort – én hoe je ze knoopt – legt Ron Gatowinas uit op pagina’s 44 t/m 47. Zelfs voor haaien en roggen heeft hij een goede montage paraat.



Nóg meer leesplezier

Zoals je van Hét VISblad gewend bent, lees je ook in deze nieuwe editie nog veel meer fraaie verhalen over onze sport. Zo wijden we maar liefst vier pagina’s aan de nieuwste, hightech ‘gadgets’ voor de sportvisser. In VIS TV in Detail lees je meer over het visavontuur van Daniël en Marco aan het Drentse Peizerdiep, terwijl Jochem Myjer in zijn column uitlegt waarom hij met vrijwel elke sportvisser een klik voelt. Achterin het blad vind je weer het laatste productnieuws op hengelsportgebied. Veel leesplezier toegewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.