Update coronavirus sportvisserij

28592
22 apr 2020

Op dinsdag 21 april jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot 1 september alle evenementen – ongeacht groepsgrootte, aard en doel – verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij. Met deze verlenging komt onder meer het WK Dames in Flevoland van dit jaar te vervallen.

De algemene maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot 20 mei. Sportvisserij Nederland is blij dat er veel wordt gevist, maar hecht ook sterk aan de naleving van die maatregelen. Reden is dat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om de maatregelen - ook die van gemeentes - na te leven en de volgende richtlijnen in acht te nemen:

- Áls je gaat vissen, ga dan zoveel mogelijk in je eentje - ook als je met een boot het water opgaat.
- Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.
- Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

Blijf gezond

Dat de regels op dit moment zwaar voelen, is niet voor niets: ze zijn van groot belang voor onszelf en voor anderen. Houd je er dus aan en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.

Dossier


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide