Doe mee met samen vissen!

309
05 apr 2020

Het Samen Vissen project is enorm inspirerend en dankbaar vrijwilligerswerk. Veel sportvissers melden zich dan ook aan om samen met bewoners van zorginstellingen te gaan vissen. Ook jij kunt hier je steentje aan bijdragen.

Bij het Samen Vissen project worden zorginstellingen in contact gebracht met hengelsportverenigingen, zodat zij samen een gratis visdag voor de bewoners kunnen plannen. Na de keuze voor een geschikt viswater en een datum, zorgen vrijwilligers van de vereniging voor hengels, aas, voer en vistechnische begeleiding. Personeel van het tehuis brengt de deelnemers naar de waterkant en zorgt voor stoelen, een hapje, drankje en ‘zorgbegeleiding’. Daarna kan het vissen beginnen!

Prachtige ervaring

Deze visuitjes zijn een prachtige ervaring. De bewoners van zorgcentra hebben een heerlijke dag: ze genieten van het buiten zijn, de spanning van het vissen en de ontspanning van een gezellig praatje met de begeleiders. De vrijwilligers van de hengelsportvereniging genieten ook volop. “Je krijgt zoveel positieve energie van zo’n visuitje. Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe je met een eenvoudige activiteit een ander zoveel plezier en geluk kunt brengen”, aldus één van de vrijwilligers uit het project.

Aanmelden

Na een reeks informatieavonden eerder dit voorjaar hebben zich reeds meer dan honderd vrijwilligers aangemeld voor dit mooie project. De vraag vanuit zorgcentra is echter dusdanig groot dat veel meer hengelportverenigingen een bijdrage kunnen leveren. Die bereidheid is er, maar dan is het belangrijk dat er ook voldoende nieuwe ‘Samen Vissen coaches’ zich aanmelden – zij krijgen van Sportvisserij Nederland een basisset met hengelmateriaal en de onkosten van deze uitjes worden vergoed. Lijkt het jou ook leuk om mee te werken aan dit mooie project? Meld je dan aan als vrijwilliger via de website www.samenvissen.nl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide