Hét VISblad online juni (video)

3344
26 mei 2020

De afgelopen tijd stond het leven grotendeels in het teken van het COVID-19 virus. Vissen bleef gelukkig toegestaan ondanks de coronamaatregelen. De coverstory van het juninummer van Hét VISblad haakt in op hoe sportvissers in deze verwarrende en onzekere tijden hun passie beleefden. Daarnaast vind je in deze hagelnieuwe editie vanzelfsprekend de vertrouwde, vistechnische verhalen van de waterkant. Veel leesplezier toegewenst en blijf gezond!

In de nieuwe VISblad TV-video volgt presentator Bard Borger de verrichtingen van zeeltpurist Nick Venema. Hij belaagt Tinca tinca het liefst struinend met de pen. ‘Hoppend’ langs zorgvuldig uitgezochte stekjes hoopt Nick op de typische aanbeet van een zeelt: de pen die iets wordt opgetild en vervolgens langzaam wegloopt. Benieuwd of deze missie zal slagen? Check snel de video hieronder en lees voor meer tips het verslag op pagina 22 t/m 26 in het magazine.



Vissen in coronatijd

Sinds het coronavirus Nederland in zijn greep heeft, viel het de redactie van Hét VISblad op dat sportvissen voor veel mensen – jong en oud, doorgewinterde hengelaars en ‘nieuwe aanwas’ – dé manier is om even een frisse neus te halen. Daarom gingen we naar de waterkant om de stemming te peilen. Een greep uit de bijzondere verhalen van mensen die we spraken vind je op pagina 52 t/m 55.



Subtiel bot vangen

Strandvissen kan veel subtieler en verfijnder dan vaak wordt gedacht, is de stellige overtuiging van John Beun (50) uit Callantsoog. Dat biedt niet alleen meer visplezier, maar levert ook meer vis op. Aan het strand bij Groote Keeten laat hij zien hoe hij daarbij te werk gaat. Het verslag van deze strandsessie vind je op pagina 34 t/m 38.



Nachtvistips

Met de zomer en de bijbehorende warmere nachten in aantocht, breekt ook dé tijd voor het nachtvissen op karper weer aan. Waar moet je daarbij zoal op letten en welke spullen mogen zeker niet ontbreken in je uitrusting voor in het donker? Jeroen van der Luik (28) deelt op pagina 40 t/m 44 zijn belangrijkste nachtvistips.



Nóg meer leesplezier

In dit nummer vind je naast bovenstaande verhalen veel meer tips en inspiratie over onze mooie hobby. Zo gaan redacteuren Joran Bal en Robert de Wilt in de roofvisrubriek op pad voor een test met levensecht kunstaas en lees je in de rubriek Spraakwater het interview met Tom Buijse, buitengewoon hoogleraar zoetwater visecologie. Jochem Myjer schrijft in zijn vaste column over de waarde van sportvissen tijdens corona. In de rubriek VISpas Hotpots ‘bezoeken’ we het gebied ten noorden van Rotterdam en zoomen we in op het Hoge en Lage Bergse Bos.

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting op het abonnementsgeld. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.