Hét VISblad online november (video)

2361
20 okt 2020

Houd als abonnee van Hét VISblad je brievenbus in de gaten, want deze week verschijnt de november-editie. Dit magazine zit weer boordevol leuke, interessante en inspirerende visverhalen en -tips.

De coverstory gaat deze keer over de bijzondere karpervisserij van Boudewijn Margadant in hartje Amsterdam. Met de fiets struint hij de grachten en kanalen van onze hoofdstad af op zoek naar karper. Middels korte sessies van hooguit anderhalf uur per stek probeert hij zo effectief mogelijk te werk te gaan. Presentator Joran Bal en cameraman Hugo van Gelder vergezelden hem onlangs op zo’n ‘grachtentour’. Dat leverde toffe beelden op, die je terugziet in de nieuwe aflevering van VISblad TV. Die kun je hieronder bekijken, het artikel lees je op pagina 22 t/m 26 in het magazine.







'Kribhoppen’ met hardbaits

Jan Kosschorek vist ook bijzonder mobiel, maar dan aan de grote rivieren en op roofvis als baars en snoekbaars. Niet met shads, zoals vaak gebruikelijk is, maar juist uitsluitend met hardbaits. Deze pluggen en twitchbaits brengt hij met felle tikken tot leven, om zo een agressieve reactie uit te lokken bij de rovers. Wij struinden een avond met hem mee langs de Nederrijn bij Elst om te zien hoe en waarom hij het ‘hard’ speelt.


Charterboot experiment

Als opstapper op een charterboot is de keuze doorgaans beperkt tot de ‘standaardvisserijen’ als anker- of wrakvissen. Er zijn echter meer smaakjes voor wie wel van een beetje experimenteren houdt. Zo stapten we onlangs aan boord van de Waypoint voor een 'lure only' zeebaarstrip. We bleven daarbij dicht onder de kust zodat we niet ver hoefden te varen en met relatief licht materiaal aan de slag konden. Het verslag van deze experimentele trip lees je in de zeevisrubriek.



Tien koude feedertips

Nu de koudere maanden zijn aangebroken, komt het er met de feederhengel op aan om andere accenten te leggen. Daarom keken we een dagje mee met feederspecialist Vincent Horst, die aan de Hoge Vaart in Almere liet zien welke details bepalend kunnen zijn voor een goede vangst. Op basis van zijn ervaring noteerden we tien gouden tips voor het najaar en de winter.



Productief in de prut

Veel stads- en parkwateren hebben een erg zachte bodem, bedekt door een dikke laag bagger. Voor menig karpervisser vormt die drab een uitdaging op zich, want hoe voorkom je nou dat je aas wegzakt in deze smurrie? Aan een cultuurwater in zijn woonplaats Houten liet karperfanaat Franklin Schalk ons zien wat zijn speciale aanpak voor zachte prutbodems is. Check het artikel voor zijn handige tips & trucs.



Veel meer leesplezier

In deze editie van Hét VISblad lees je trouwens nog veel meer. Zo laat Jeroen van Straalen zien dat iedereen een hengel kan fabriceren of repareren, vertelt Maud Veraar – directeur en medeoprichter van Good Fish – over de campagne ‘Power to the paling’ en blikken we terug op de diverse Open Nederlandse Kampioenschappen wedstrijdvissen. In de rubriek Hotspots figureert dit keer de Horstertocht in Flevoland en als Bijvangst zoomen we in op de pollak. Columnist Jochem Myjer schrijft in zijn column tenslotte over BV’ers (bekende vissers). Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.