Cursus Controle Visdocumenten, ook in jouw regio in 2023!

3000
07 dec 2022

Vind jij het ook zo belangrijk dat de visserijregels – en met name de visdocumenten – worden gecontroleerd bij jouw verenigingswater? Wil jij samen met het controleteam van de vereniging of federatie je hiervoor inzetten en verder ontwikkelen? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

De cursus wordt in vijf regio’s georganiseerd, zodat je als deelnemer niet ver hoeft te reizen. De cursusplaatsen zijn: Akersloot, Gilze, Apeldoorn, Stein-Urmond en Bilthoven. Deze cursus is gratis voor vrijwilligers van Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportverenigingen en de sportvisserij federaties. Ook Boa’s van groene netwerken zijn van harte welkom.
 
Wil je liever de cursus incompany volgen of een andere cursus volgen? Kijk dan hier voor het complete cursusprogramma voor 2023. In overleg zijn extra cursussen en op maat te organiseren (controleur@sportvisserijnederland.nl).
 

Controle én advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen en federaties. Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten en voorwaarden voor het gebruik van de VISpas. Daarnaast krijg je handvatten voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).
 

Je rol als ambassadeur

Tijdens deze praktijkgerichte cursus is het centrale leerpunt om het controlemoment prettig te laten verlopen. Hierbij treed je vooral als gastheer van je vereniging op. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser uitleg geven over het stelsel van visdocumenten – zoals de (jeugd)VISpas en Jeugdvergunning – maar ook over de MeeVIStoestemming en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Cursus Controle Visdocumenten

Inschrijven

Wil je de Cursus Controle Sportvisserij volgen? Ga naar het inschrijfformulier op de website van Sportvisserij Nederland en meld je aan. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het verplicht examen. Hiermee kan je dus direct aan de slag. Natuurlijk checken wij of je namens je vereniging of federatie de Cursus Controle Sportvisserij mag volgen. Meer informatie over de cursus vind je op de pagina Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Wanneer en waar?

Dit voorjaar wordt de cursus Controle VISdocumenten georganiseerd op de onderstaande locaties en data verspreid over Nederland. De groepsgrootte is maximaal 20 personen (VOL=VOL).
  • Donderdag 23 maart 2023 te Gilze-Tilburg (Noord-Brabant)
  • Woensdag 29 maart 2023 te Apeldoorn (Gelderland)
  • Donderdag 13 april 2023 te Stein-Urmond (Limburg)
  • Woensdag 26 april 2023 te Akersloot (Noord-Holland)
  • Vrijdag 12 mei 2023 te Bilthoven (Utrecht)

Als door COVID-19 maatregelen de cursus niet op locatie (fysiek) kan worden gegeven, dan worden de cursussen op dezelfde data, niet fysiek, maar online georganiseerd via Microsoft teams. Ook de 'online' cursus heeft dezelfde opzet, met huiswerk en vooraf het online examen. De groepsgrootte is dan echter beperkt tot maximaal 15 personen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.