Strandbad wordt leeggevist

4469
04 feb 2008

Op zaterdag 2 februari wordt het Strandbad leeggevist door Visserijbedrijf Kalkman en Van Wijk in samenwerking met hengelaarsvereniging De Karper. Zodra de vissen uit het bad zijn, wordt het grotendeels leegpompt en het slib verwijderd. Tevens vindt er een inspectie plaats van de fundering van de steigers. Dit is een van de voorbereidende werkzaamheden om de opening van het bad in mei 2009 te kunnen realiseren.

Visserijbedrijf Kalkman en Van Wijk heeft op 28 januari een proefvissing gedaan om te kijken hoe het staat met de gesteldheid en gezondheid van de vissen. Zij hebben dit op een diervriendelijke manier uitgevoerd door gebruik te maken van een boot, netten en bakken waar de vissen tijdelijk in werden gedaan. De resultaten zijn positief, zodat hengelaars aanstaande zaterdag de vangst kunnen overzetten naar visvijver De Puls aan de Bocholtse Baan.

Diverse werkzaamheden
In mei 2007 dit jaar heeft de gemeenteraad besloten dat het Strandbad weer open moet voor publiek. Ook moet het weer mogelijk worden te zwemmen in dit natuurbad. Er staan voor de komende periode diverse werkzaamheden gepland. Daarnaast is de gemeente op zoek naar een enthousiaste ondernemer die het monumentale paviljoen een unieke invulling kan geven. De gemeente blijft eigenaar van het pand en wil in overleg met de nieuwe 'exploitant' het gebouw gaan restaureren. Meer informatie over het Strandbad is te vinden op www.winterswijk.nl (projecten, strandbad).

Geschiedenis Strandbad
Het Strandbad is in 1932 en 1933 (crisistijd) gebouwd als werkverschaffingsproject. Met de bouw van het Strandbad ging een lang gekoesterde wens van de sportieve Winterswijkers in vervulling. Het Strandbad werd op 5 augustus 1933 officieel geopend door burgemeester Bosma. Tot 2001 kon men recreëren in dit natuurbad. Door het geringe doorzicht van het water, door algen, werd het Strandbad halverwege het zwemseizoen van 2001 gesloten. Bron: wenters.com (jongerensite Winterswijk)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.