'Verse vis' blijkt 1,4 ton levende slangen

4104
18 jan 2008

HANOI - De Vietnamese douane heeft meer dan een ton aan levende slangen in beslag genomen die werden vervoerd in een passagiersvliegtuig van Vietnam Airlines.

De reptielen waren aangegeven als 'verse vis'. Onder de slangen waren ook giftige cobra's, maakte de douane op de luchthaven van Hanoi vrijdag bekend.

"Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als een van de slangen tijdens de vlucht uit zijn container was ontsnapt", aldus een beambte. De dieren, verpakt in zestig pakketten, kwamen uit Thailand en waren vermoedelijk bestemd voor restaurants in Vietnam en China. De slangen zijn aan een dierenasiel gegeven.

Indonesië Het was volgens een woordvoerder voor het eerst dat in Vietnam in een vliegtuig levende slangen waren gevonden, aldus lokale media. In december kwamen vanuit Indonesië wel zevenhonderd dode reptielen aan. Ook die waren gelabeld als verse vis.

Bron: nu.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide