'Piraatvissers hebben 30 pct Europese visvangst in greep'

6206
16 jan 2008

(Belga) Volgens schattingen van milieuorganisaties is dertig à zestig procent van alle Europese vis gevangen door internationale piraatvissers. Ze hebben lak aan visserijquota, het voortbestaan van vissoorten of het lot van lokale vissers, zo schrijft De Morgen woensdag.

afb.: oceans.greenpeace.org Jaarlijks wordt er in Europa voor 1,1 miljard euro aan illegale vis verorberd, zo schat de Europese Unie. "Piraatvisserij heeft een te eenvoudige toegang tot de Europese markt", geeft Mireille Thom, woordvoerster van Europees commissaris voor de Visserij Joe Borg toe. Dertig tot zestig procent van de in Europa verkochte vis is, vooral door de import, illegaal gevangen, denken milieuorganisaties als Greenpeace. Volgens diezelfde organisatie zijn er meer dan 1.300 piraatvissers actief in internationale wateren. Die varen vaak onder een valse vlag en houden zich niet aan de internationale regels die gelden voor overbevissing. De Europese Unie zou te zacht zijn in haar aanpak van illegale visserij. (DWM) Bron: cash.be
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.