Hengelsportfederatie ZW-Nederland: ook in 2008 nachtvistoestemming

5970
06 dec 2007

Federatie Zuidwest Nederland verwacht ook in 2008 een nachtvistoestemming uit te geven op een aantal recreatiewateren in de Randstad.

Halverwege 2007 bereikten de Federatie ZWN en de beheerder van de recreatieplassen in Zuid-Holland bij wijze van proef overeenstemming over het uitgeven van een maximaal aantal nachtvisvergunningen voor de wateren in het plangebied Lickebaert, de recreatiegebieden de Vlietland en de Reeuwijkse Hout, het Valkenburgse Meer te Valkenburg, de vijvers van het Oosterpark in Ridderkerk en de Dobbeplas. Hoewel de animo in 2007 enorm was mochten er in 2007 niet meer dan 300 toestemmingen worden uitgegeven.

Inmiddels is de proef geëvalueerd en is er overeenstemming bereikt tussen onze federatie en de beheerder van de recreatieplassen. Binnenkort zal ook met de belanghebbende verenigingen in het beheersgebied worden overlegd over het uitgeven van een nachtvistoestemming in 2008.

De federatie moet nog toestemming krijgen van het Ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit voor een verruiming van het nachtvissen buiten de wettelijk toegestane periode. Als deze toestemming is verkregen kan de nachtvistoestemming worden afgegeven voor de periode van 1 maart 2008 tot en met 31 oktober 2008. De vergunning zal dan bestelbaar zijn vanaf 1 februari 2008.

Ondermeer om de administratiekosten te kunnen dekken zal voor de nachtvistoestemming 2008 wel een vergoeding worden gevraagd. De hoogte van deze vergoeding moet nog worden vastgesteld. Nadere informatie met betrekking tot het bestellen van de vergunning zal tijdig beschikbaar zijn op de website van de Federatie Zuidwest Nederland. Bron: www.sportvisserijbelangen.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide