KNRM haalt 2 vissers van Blokkendam

4194
29 nov 2007

Zondag 25 november om 14.28 uur werd de bemanning van de reddingboot Prinses Margriet van KNRM station Stellendam door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor 2 vissers in nood op de Blokkendam bij de Maasvlakte.

Ook de reddingboot Jeanine Parqui van station Hoek van Holland was hier al enkele minuten eerder voor gealarmeerd. Verder werd de brandweer en andere hulpdiensten gealarmeerd. De beide vissers waren, waarschijnlijk in de middag over de blokken geklommen voor een visstek, maar vergaten dat het hoog water moest worden, met een extra verhoging door de Noordwesten wind van kracht 6. Door de harde wind stond ter plaatse een behoorlijke zeegang met golven van 3 tot 4 meter hoogte. De reddingboot uit Hoek van Holland was als eerste ter plaatse en besloten werd om op de Prinses Margriet te wachten, omdat deze de rubberboot "Popey" aan boord had. In de heftige zee werd de rubberboot gelanceerd en hiermee werd naar de blokkendam gevaren. De vissers gingen snel aan boord waarna ze aan boord van de Prinses Margriet werden genomen. De vissers bleken in een goede conditie en werden meegenomen naar station Stellendam. Hier werden ze opgehaald door de politie die hen terug bracht naar hun auto. Ze kregen ook gelijk een bekeuring. Foto's Fred Vloo en KNRM Stellendam.
Kijk voor een filmpje van de actie via you tube naar: http://nl.youtube.com/watch?v=fW7wLn2V1LM
Met dank aan John Geel. Bron: knrm.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide