Eerste Piranha visvijver in Nederland krijgt groen licht

5802
23 aug 2007

EMMELOORD - Emmeloorder Eeuwe Weening krijgt groen licht voor de bouw van zijn bedrijf Extreme Fishing aan het Schoterpad bij Bant, bij vakantiepark Eigen Wijze.

De Noordoostpolder krijgt er daardoor een publiekstrekker bij, verwacht wethouder Willy Schutte. Het plan van Weening bestaat onder andere uit de bouw van een flinke loods met een groot bassin waarin mensen op piranha's kunnen vissen.

Over onderscheidende (vis)producten gesproken..

"Dit is toch iets aparts. Uniek voor Noord-Nederland en misschien wel voor heel het land. Vleesetende vissen vangen zal ongetwijfeld aanslaan bij de vissportliefhebber", zegt Schutte.

Weening heeft zijn plannen voor een grote loods, vier visvijvers en horeca wel moeten aanpassen omdat het gemeentebestuur die in eerste instantie als al te massief beoordeelde.

In het nieuwe plan gaat het om een loods van veertig bij 63 meter, vijf meter hoog. Die moet direct achter de boerderij komen, in plaats van de bestaande stal. Een flinke singel en een natuurlijke kleur moeten voorkomen dat de schuur al te zeer opvalt in het landschap.

Ook de horeca heeft Weening geschrapt. Hij zoekt daarvoor nu samenwerking met vakantiepark Eigen Wijze. Het gemeentebestuur laat de eerdere bezwaren vallen omdat de plannen nu voor het grootste deel binnen het bestaande erf passen. Volgens wethouder Schutte betekent Extreme Fishing een verrijking van het toerisch-recreatief aanbod in de Noordoostpolder.

Klik op de onderstaande link om het radio interview met de eigenaar van de vijver te beluisteren:
interview

Bron tekst: De Stenor
Bron Radiointerview: Omroep Flevoland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide