Duurzaam vissen met nieuwe Catamaran

7048
20 aug 2007

Reder Willy Versluys vaart tegen de stroom in: zijn 0.32 'Petrus Pictor' is de eerste catamaran die niet alleen traditionele netten kan trekken maar ook ingezet kan worden voor duurzame visserij met hengels, longlines en jiggers.

De steeds hogere brandstofprijzen doen reders zoeken naar duurzame visserijtechnieken. Die belasten het milieu niet alleen minder, er wordt ook minder brandstof verbruikt. Duurzaam vissen gebeurt onder meer met bordennetten die minder over de zeebodem slepen waardoor er minder energie verbruikt wordt. Anderen kiezen resoluut voor het vissen met hengel of longlines, zoals de Nieuwpoortse reder Luc Louwagie met de N.95 al doet.

De nieuwe Catamaran van Willy Versluys

Reder Willy Versluys: "Ik wil aantonen dat duurzaam vissen mogelijk is en dat één boot op beide manieren kan vissen. De Petrus Pictor, die twaalf meter lang is, heeft een plat dek waardoor er gehengeld kan worden, maar ook trawlen van netten is mogelijk. Alle passieve vistechnieken zoals longlinevisserij en jiggers kunnen. In september willen we vis mijnen in Oostende en Nieuwpoort".

Het voordeel van de 0.32 is dat ze een grote werkruimte heeft en zelfs bij slecht weer stabiel is. Versluys investeerde 500.000 euro in zijn Petrus Pictor die in het Engelse Colchester werd gebouwd.

Bron: Het Nieuwsblad (B)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.