Week van de Brabantse Vissen

5610
19 jun 2007

Deze week, om precies te zijn van 18 t/m 25 juni, zijn Hengelsportfederatie Zuid-West Nederland en Sportvisserij Nederland de Week van de Brabantse Vissen gestart.

De bedoeling van dit initiatief is o.a. bij het Brabantse publiek aandacht te vragen voor het leven van de vis, het milieu waarin de Brabantse vis leeft en de visstand in de wateren van deze provincie. Daarnaast wil de sportvisserij zich profileren als organisatie op het gebeid van water-, visstand en natuurbeheer en tegelijk als partners van anderen die zich met dit beheer bezig houden. Last but not least wordt gedurende de week nog eens extra aandacht gevraagd voor hengelvangstregistratie, een belangrijk instrument bij het inventariseren van de visstand van een water. De basis van deze week is gelegd in de Startnotitie Brabantse Vissen.

 

In het project is tevens samenwerking gezocht met Bureau Natuurbalans/Waardenburg en Ravon, die momenteel bezig zijn met het maken van de Vissenatlas Brabant. Deze atlas komt in 2009 uit. Gegevens van hengelvangstregistratie in Brabant worden verzameld en komen weer beschikbaar voor de atlas.

 

Alle hengelsportverenigingen in Brabant hebben het verzoek gekregen om in de Week van de Brabantse Vissen bij activiteiten aan de waterkant waar mogelijk aan hengelvangstregistratie te doen. Velen hebben gehoor gegeven aan dit verzoek. Er worden deze week verspreid door Brabant 15 seniorenviswedstrijden, 10 jeugdwedstrijden en vijf andere speciale jeugdactiviteiten gehouden waarbij elke gevangen vis wordt geregistreerd. Bij elkaar zo'n 550 sportvissers jong en oud die actief hun bijdrage leveren aan deze Week van de Brabantse Vissen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide