Zilver voor de teams en brons voor Remi Lindhout bij WK Kust

6639
15 sep 2006

Zowel het dames-, heren- als het juniorenteam heeft tijdens het WK Kust in Portugal de zilveren medaille behaald.

Het juniorenteam wist nadat ze de 4e dag hadden gewonnen weer terug te klimmen naar de 2e plaats in het eindklassement. Ze eindigden hiermee met slechts 1 klassementspunt verschil achter de grote favoriet Portugal en voor Italië.
In het individueel klassement eindigden 3 jongens bij de eerste tien, te weten Edwin van Tienen (5e), Kaj Cruq (6e) en Rico 't Mannetje (10e). Martijn Westdorp behaalde de 19e plaats en Niels Bosters de 22e.


De Nederlandse dames hadden de laatste dag minder geluk. De eerste twee uur vingen de dames geen vis en leek een podiumplaats verkeken. Maar binnen een kwartier keerde het tij en vingen 3 dames een paar vissen, waardoor het zilver toch nog binnen werd gehaald op deze dag waarop de vis niet meewerkte. Elaine Vredenburg en Linda van de Velde zakten in het eindklassement naar de 7e en 9e plaats, omdat zij de laatste dag geen vis hadden gevangen.


Ook het herenteam is de tweede plaats geëindigd. Bij deze wedstrijd was het net als bij de junioren en dames zeer spannend, omdat het vrij lang duurde voordat de vierde man vis kon landen. Alleen Arjan Rijnberg, die in het tussenklassement na drie dagen op de 2e plaats stond, kon geen vis ter weging aanbieden.

Hiermee is het succes van de Nederlandse herenploeg nog niet ten einde! Het is namelijk Remi Lindhout die bij het individuele klassement met een derde en dus bronzen medaille aan de haal gaat.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.