'Vissen in Noordzee trekken weg door klimaatverandering'

12360
12 feb 2008

Bron: hln.be De opwarming van de aarde vormt volgens experts een ernstige bedreiging voor de visvangst in de Noordzee. Belangrijke soorten als haring en kabeljauw trekken steeds meer noordwaarts, naar koelere wateren.

Uitwijking
De deskundigen van het Duitse agentschap voor visserij stelden maandag bij de voorstelling van hun studie dat de opwarming van de aarde een grotere bedreiging vormt dan de overbevissing. Kabeljauw en haring wijken stilaan uit naar Noord-Europa, waar de temperatuur van het zeewater lager blijft. Voor Duitse vissers wordt het volgens de experts steeds moeilijker om met een gevuld ruim aan wal te komen.

Bijvangst
Daarnaast hadden de deskundigen kritiek op de praktijk om zogenaamde bijvangst terug in zee te werpen. Te jonge vissen of soorten die niet commercieel interessant zijn, worden door de vissers dood overboord gegooid. Volgens de experts moet de bijvangst in de quota worden opgenomen, zodat vissers worden gedwongen om betere vangstmethodes te ontwikkelen.

Bron: hln.be

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide