Grote opkomst sportvisserijavond Blauwestad

5621
12 feb 2008

Blauwestad is een groot ontwikkelingsproject in Oost-Groningen, vlakbij Winschoten, en wordt gebouwd rond het Oldambtmeer, een nieuw aangelegd, 800 hectare groot meer. Langs het meer worden ruim opgezette woongebieden aangelegd en er zal plaats zijn voor recreatie en nieuwe natuur.

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe is al in een vroeg stadium gevraagd haar visie te geven op het visstandbeheer en sportvisserijgebruik in het meer. De federatie wil van het meer een eerste klas viswater maken voor sportvissers, binnen de mogelijkheden die het meer biedt. Hiertoe wordt door Sportvisserij Nederland een Sportvisserijplan Oldambtmeer opgesteld. Op basis van het streefbeeld (helder en plantenrijk water) en de inrichting van het meer, worden aanbevelingen gedaan voor het bereiken van een visstand die past bij het streefbeeld en voor het optimaliseren van de sportvisserijmogelijkheden.

Om de hengelsportverenigingen uit de directe omgeving van het Oldambtmeer hun gebiedskennis en wensen in te laten brengen is dinsdag 5 februari jongstleden een sportvisserijavond georganiseerd. Onder voorzitterschap van federatiebestuurder Geert Jan Reinders werd door de circa 40 aanwezigen, vooral vertegenwoordigers van lokale hengelsportverenigingen en districten uit de regio, van gedachten gewisseld over het Oldambtmeer.

Na een inleiding verzorgd door federatiemedewerker Albert Jan Scheper en presentaties van Waterschap Hunze en Aa's en Sportvisserij Nederland, discussieerden de aanwezigen in groepjes over verschillende onderwerpen. Besproken werden onder andere locaties voor eventueel aan te leggen (mindervalide) vissteigers, een wedstrijdparcours, waar wel én waar juist niet te vissen, en nog veel meer. Dit alles leverde erg veel bruikbare gegevens op en er mag dan ook met recht gesproken worden over een zeer geslaagde avond.

De presentaties gehouden tijdens de sportvisserijavond zijn te bekijken op de website van de federatie; www.vissen.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide