Programma themadag 'Toekomst van de sportvisserij' 2019

Locatie: congrescentrum Papendal

Op zaterdag 22 juni a.s. zal een themadag voor bestuurders en vrijwilligers van hengelsportverenigingen én betrokken sportvissers worden georganiseerd. Het overkoepelende thema van deze dag luidt ‘De toekomst van de sportvisserij’. Er is plek voor maximaal 250 bezoekers.

Centraal programma


09:30 - 10:00 - Ontvangst met koffie; instructies mobiele deelname

10:00 - 10:15 - Welkom door voorzitter Sportvisserij Nederland Marjan van Kampen Centrale toelichting + opzet van de dag door dagvoorzitter Juliëtte Grimbergen van Buzzmaster

10:15 - 11:00 - Centrale presentaties Berend Rubingh en Marjan Olfers (o.a. resultaten enquête verenigingen, toekomst hengelsport)

11:00 - 13:00 - Inspiratiemarkt met thema's Veranderende visstand, Sportvisserij & maatschappij, Jeugd, Controle en handhaving, Service voor verenigingen, Lobby en Viswater.

Workshops en discussies


11:00 - 11:45 - Eerste workshop-*/ discussieronde**

12:00 - 12:45 - Tweede workshop-*/ discussieronde**

Lunch


13:00 - 13:45 - Lunchbuffet

Centraal programma


14:00 - 15:00 - Samen op weg naar de toekomst met Juliette Grimbergen

15:00 - 16:30 - Feestelijke eindborrel met Erespelden en een tombola voor het goede doel met mooie prijzen. Alle bezoekers die tot het eind aanwezig zijn, vertrekken in ieder geval met een leuke én een nuttige attentie.

* Er zijn twee simultane rondes, waar je kunt kiezen uit twee verschillende workshops en twee verschillende discussies. De workshops hebben als thema “Lobby lokaal: aan de slag met je gemeente” en “Creatief denken: hoe krijgen we de jeugd naar de waterkant?”

** De discussies gaan over de relatie met de beroepsvisserij en de inbreng van viswater in de Gezamenlijke lijst van viswateren. Tegelijkertijd kun je ook deelnemen aan allerlei workshops en activiteiten op de informatiemarkt. Deze is ingedeeld in 5 pleinen.

-> Plattegrond

Sprekers en gespreksleiders:

Tijdens de themadag worden professionals ingezet voor het leiden van discussies en gesprekken, geven van presentaties en creatieve sessies en andere ondersteuning. Maak alvast kennis met enkele sprekers:


Berend Rubingh/ Back2Basics


Marjan Olfers/ Professor Vrije Universiteit Amsterdam


Jerry Helmers/ Dé Nederlandse Debatclub


Juliëtte Grimbergen/ Buzzmaster

Informatiemarkt

Naast de centrale discussies en workshops wordt een informatiemarkt ingericht. Hier komen alle relevante thema’s die te maken hebben met die toekomst terug, verdeeld in zeven thema's
  1. Serviceplein (o.a.: cursussen, workshops, VISplanner, verenigingswebsites doorontwikkeling, social media voor verenigingen)
  2. Lobbyplein (cursus lobbywerk, samenwerken met je gemeente, ondersteuning door de federatie, omgevingswet, etc)
  3. Jeugdplein (online jeugdvergunning, vislessen, cursussen, promotiemateriaal, Stekkie, gratis hengelsets, etc.)
  4. Viswaterplein (visparels, Sportvisserij op de kaart, hoogbezette karpervijvers, calamiteitenteams, beroepsvisserij, commercials, etc.)
  5. Controleplein (Visserijwet, cursussen, BOA's, Meldpunt visstroperij, juridische zaken, etc.)
  6. Maatschappijplein (Gezondheid, vissen met ouderen, loodvrij, etc.)
  7. Sportvisplein (toekomst wedstrijdvisserij, specialisten, branche, etc.)


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide