Hengelsport en de gemeenteraadsverkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen staan niet direct bekend om hun hoge opkomst van stemmers. En dat is eigenlijk jammer. Want lokaal wordt beleid bepaald en uitgevoerd dat direct van invloed kan zijn op je dagelijkse leven. Zo ook voor wat betreft de hengelsport. Het kan om die reden zinvol zijn om te kijken wat de standpunten van 'jouw partij' t.o.v. de hengelsport zijn. Of als je twijfelt tussen een aantal partijen kunnen standpunten over jouw hobby misschien de doorslag geven in het maken van je keus.

In ons geval kijken wij natuurlijk of belangen van de sportvisser worden behartigd dan wel geschaad en hoe in gemeenteraadsleden van enkele grote(re) partijen over sportvissen denken. Al snel bleek echter dat ons aller hobby bij deze gemeenteraadsverkiezingen vrijwel geen van de politieke agenda’s sierde.

Dus peilden wij zelf maar eens de meningen en legden de volgende vragen voor:

  1. Hoe staat uw partij tegenover de hengelsport als hobby waar circa 2 miljoen Nederlanders veel plezier aan beleven?
  2. Kan de kiezer erop rekenen dat u zich inzet om de sportvismogelijkheden in uw gemeente te behouden en waar mogelijk te vergroten?
  3. Hoe staat uw partij tegenover vislessen op basisscholen waarbij kinderen onder bekwame begeleiding leren over de biologie in en rond het water, verantwoord leren vissen en hoe respectvol om te gaan met de natuur?
  4. Hoe staat uw partij tegenover Actief Biologisch Beheer (ABB) waarbij op grote schaal vissen als brasem en karper wordt geruimd als alternatief voor baggeren om helder te verkrijgen? ABB is geen bewezen effectieve methode om water blijvend helder te krijgen terwijl brasem en karper zeer waardevolle vissen voor de hengelsport zijn (zie bijlage)

We hebben uiteenlopende, en soms helemaal geen, reactie gekregen. Klik op één van onderstaande steden om de antwoorden van de partijen te bekijken. De reacties zullen de komende dagen aangevuld worden.

Amsterdam Utrecht
Groningen Den Haag
Rotterdam Nijmegen
Breda

         

Divide