18 maart 2015 waterschapsverkiezingen

Op 18 maart 2015 vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Bij de vorige verkiezingen in 2008 werd Water Natuurlijk landelijk de grootste partij, mede door steun van de sportvisserij. Ton van der Spiegel is algemeen bestuurder van Water Natuurlijk: “Wij staan voor mooi en beleefbaar water, voor nu en later.”

Sportvissers stemmen Water Natuurlijk!

In onderstaande reportage interviewt Robert de Wilt landelijk voorzitter van waterschapspartij Water Natuurlijk John Steegh, en kandidaat-raadslid Hennie Roorda. Waarom is Water Natuurlijk de partij die zich sterk maakt voor visstand en sportvisserij? Kortom, waarom zouden sportvissers er op 18 maart 2015 goed aan doen bij de waterschapsverkiezingen op deze partij te stemmen? En hoe zit het eigenlijk met de zogeheten 'sportviskandidaten'?
Sportviskandidaten

De hengelsport is ruim vertegenwoordigd op de kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen. Water Natuurlijk mikt met de verkiezingen op behoud van de huidige positie: vertegenwoordiging en zitting in het Dagelijks Bestuur van zoveel mogelijk waterschappen.
 
“Sportvissers zijn de oren en ogen van de waterschappen. Zij vertoeven vaak aan of op het water en zien dus snel of een water bijvoorbeeld gebaggerd moet worden. Via social media krijg ik vaak meldingen binnen, zodat er snel actie kan worden ondernomen. Daarnaast is de hengelsport één van de belangrijkste vormen van waterrecreatie.”
 
Een overzicht van de sportviskandidaten per regio:
 
MidWest Nederland
 
 
 
 
 
 
Limburg
 
 
 
 
Fryslân
 
 
Oost-Nederland
 
 
 
 
 
Midden Nederland
 
 
 
Groningen Drenthe
 
 
 
Zuidwest Nederland
 
 
 
 
 
Andere kandidaten
 
In diverse waterschappen zijn er ook kandidaten van andere, vaak klassieke politieke partijen (bijvoorbeeld PvdA of VVD) die de sportvisserij een warm hart toedragen. Uiteraard kun je hier ook op stemmen. Voor een compleet overzicht van al deze kandidaten check je de website van je hengelsportfederatie.

Stem 18 maart op één van deze sportviskandidaten; samen maken we het verschil!
 
Lees ook:

 

Divide