Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 kun je als sportvisser je stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten van en de leden van het algemeen bestuur van de waterschappen. Sportvisserij Nederland roept sportvissers op om weloverwogen een stem uit te brengen.Waterschapsverkiezingen


Op woensdag 20 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Sportvissers zijn voor hun hobby direct afhankelijk van de inrichting en het beheer van het water, dus deze verkiezingen zijn voor jou extra van belang. Zo dragen waterschappen zorg voor de waterkwaliteit, het natuur- en visstandbeheer, de aanleg van recreatievoorzieningen en de toegankelijkheid van het water.

Informeer je dus goed over de partijen, hun programma’s en de kandidaten in jouw waterschap. Op deze pagina tref je een aantal suggesties. Ga stemmen en stem bewust op 20 maart!


Provinciale verkiezingen

Gelijktijdig met de waterschapsverkiezingen vinden op 20 maart ook de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Die zijn voor sportvissers op meer vlakken relevant dan je wellicht in eerste instantie zou denken. Zo maakt de provincie beleid op het gebied van natuur, recreatie en ruimtelijke indeling. Daarnaast is zij onder meer betrokken bij concrete dossiers zoals de waterplantenoverlast, een duurzame beroepsvisserij en de sponsoring van hengelsportevenementen.

Ook hier is het dus raadzaam om je te oriënteren op de partijen, hun programma’s en kandidaten. Dit zodat je weloverwogen je stem kunt uitbrengen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide