Visblad TV - 'karperen' op brasem

17 jul 2014

Op cultuur- en karperwateren huizen vaak enorme brasems. De method-feeder is volgens wedstrijdvisser Ramon Ansing (22) de ideale hengel om deze vloermatten te vangen. Aan de Kleine Wielen even buiten Leeuwarden geeft hij voor Visblad TV een masterclass method-feederen.

Karperen op witvis. Dat is volgens Ramon hoe je het method-feederen het beste kort omschrijft. Want ondanks de naam van deze techniek, wijkt die toch duidelijk af van de gebruikelijke visserij met een feederhengel en voerkorfje. De korte onderlijntjes met hair rigs en aas in de vorm van boilies of pellets doen inderdaad meer denken aan de moderne karpervisserij. “Boilies zijn het ultieme aas voor grote brasem op cultuurwater en karperputten”, zegt Ramon. “Deze vissen zijn hier namelijk gewend om te foerageren op de voerplekken van karpervissers. Die jongens vissen doorgaans met te grof materiaal om brasem te vangen. Ga je met lichter materiaal aan de slag en gebruik je kleinere haken (maatje 12 tot 16), dan hangt de brasem die je boilie naar binnen slurpt wel.”

Klik hier voor het artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide