Hét Visblad Online februari 2016 (video)

21 jan 2016

Het februarinummer van Hét Visblad verschijnt vanaf vandaag bij de abonnees in de bus. In deze nieuwe editie weer een verscheidenheid aan zoete en zoute reportages en artikelen boordevol tips van doorgewinterde sportvissers.

Eerst de nieuwe aflevering van Visblad TV: ultralicht vissen op snoek. Ditmaal trekt presentator Ed Stoop gaat dit keer de polder in met specialist en liefhebber John van Gameren. Of het duo gewapend met de ultralichte spinhengels van John een paar mooie snoeken weet te strikken, zie je in deze video:

Forel en zeeforel

In het roofvisartikel aandacht voor een andere mooie roofvis: de forel. We blikken terug op de monitoringsdag Oostvoornse Meer van Sportvisserij Zuidwest Nederland waarbij ruim 50 vlieg- en kunstaasvissers meehielpen om de forelstand van dit unieke water te onderzoeken. Eveneens forel in de vliegvisreportage. Zeeforel welteverstaan. Brian Elward geeft in zijn artikel tips en tricks, waarmee hij je op weg helpt om langs de Nederlandse kust een heuse ‘Salmo trutta trutta’ te verleiden. Een ander soort vangst in de karperrubriek, waarin de Franse sportvisser en natuurfotograaf Frank Pizon laat zien hoe hij karpers op beeld vangt. Deze natuurliefhebber heeft het vastleggen van Cyprinus carpio werkelijk tot een kunst verheven.

Wedstrijdvissen

Van de fanatieke hobbyisten gaan we over naar het vissen in wedstrijdverband: de wintercompetitie van HSV De Stokvissen uit Deventer. Wedstrijdsecretaris Tim ter Beek legt uit hoe je als hengelsportvereniging leuke en eerlijke winterwedstrijden organiseert. Ten slotte komt zeevistopper en WK-deelneemster Linda van de Velde aan het woord in de zoute reportage. Met haar tactische en technische tips wordt een leuk klusje zeevis voor jou bijna een garantie.

Overige rubrieken

Naast uiteenlopend leesvoer in bovenstaande artikelen ontbreken ook de andere rubrieken niet. Zo lees je in de Haring of Kuit over de kijk van Sportvisserij Nederland op de nijpende zeebaarsstand. En in de Spraakwater vertelt docent en initiatiefnemer Dinus Herrewijnen alles over 5 jaar Sportvisacademie. Verder natuurlijk de Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van cabaretier Sjaak Bral.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee van Hét Visblad? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide