Visblad TV: baars peuteren

12 apr 2016

Baars wordt ook wel de jongensvis genoemd omdat kinderen hem vaak vangen. In Noord-Holland is baarsvissen echter ook razend populair bij volwassenen. Daar bestaat zelfs een hele wedstrijdcultuur rondom deze visserij. Henk Roos uit Purmerend geeft in deze editie van Visblad TV een masterclass baarspeuteren.

Kleine baars komt overal in Nederland voor, maar het baarspeuteren wordt alleen in Noord-Holland breed beoefend. De Amsterdamse ‘baarscolleges’ uit vroeger tijden liggen waarschijnlijk ten grondslag aan het feit dat deze visserij juist in voornoemde provincie populair is. De poldersloten en slootjes, maar ook grachtjes en singels in steden zitten er vol met kleine baars. Voor deze reportage hoeven we Henk's woonplaats Purmerend dan ook niet uit. Een ondiepe singel met helder tot licht troebel water is de plek waar het moet gaan gebeuren.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer Visblad TV

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.