Vuurdoop - Scierra Water Proof Bag; een waterdicht verhaal

18 jan 2010

Als sportvisser ben je buiten en trotseer je de elementen – wat in Nederland vaak neerkomt op regen. Daar kun je jezelf op kleden, maar dan ben je er nog niet. Bij een stevig buitje is je vistas namelijk ook in een mum van tijd doorweekt. Je vergunningen raken doordrenkt, camera begint te haperen en in je tackle box kun je nog net niet staand drinken. Scierra biedt uitkomst met haar serie Water Proof Bags.

Tijdens het vissen overvallen worden door een stortbui is nooit leuk. Een karper- of witvisser heeft meestal nog een paraplu bij de hand, maar de licht bepakte struinende visser heeft echter een groter probleem. Regenkleding hebben veel vissers nog wel paraat, maar je visspullen – en in het bijzonder je waardevolle spullen en papieren – droog houden is een ander verhaal. Het Deense Scierra claimt hier een oplossing voor te hebben in de vorm van 100% waterdichte vistassen. Eerst zien, dan geloven. De WP Day Pack – het rugzakmodel in de Water Proof serie – gaat daarom mee naar de waterkant.SPECIFICATIES

We pakken de specificaties van de WP Day Pack er even bij. De stof is gemaakt van 1680 denier polyester met een 7 mm membraam. In Jip & Janneke taal: hartstikke waterdicht spul! Alle naden zijn getaped en hebben extra versterking in de bodem. De rugzak heeft een comfortabel backpack systeem en een met klittenband afneembaar zacht rugsteuntje. Zowel de schoudergesp als de borstgesp zijn verstelbaar. De rugzak zit prettig om de schouders. Heb je liever een ander soort tas, dan voorziet de Water Proof serie verder onder meer in een klein en groot model schoudertas en een buiktas (zie www.scierra.com). De modellen met een ritssluiting zijn daarbij allemaal voorzien van waterdichte ritsen.
Het zachte rugsteuntje is wel zo prettig als je bijvoorbeeld harde dingen als een tackle box in de rugzak hebt zitten.


De borstgesp zorgt voor extra draagcomfort, zeker als de rugzak wat zwaarder beladen is.
De WP Day Pack kan alleen aan de bovenkant open en dicht. Dit doe je door de bovenzijde een keer of drie op te rollen en vervolgens vast te klikken in de daarvoor bestemde sluitingen.


PLONS!Kersvers hoofdredacteur Joran heeft blijkbaar ruimschoots vertrouwen in de waterdichtheid: hij vertrouwt de peperdure Canon redactiecamera aan de rugzak toe.

Nadat de tas dicht is gemaakt, gaat deze de sloot in – als dat maar goed gaat. Met een watertemperatuur van rond het vriespunt mag je dit gerust een ‘koude douche’ noemen voor de WP Day Pack!

De rugzak blijft gelukkig op het water dobberen. Dit bijkomende voordeel in de vorm van extra drijfvermogen is toe te schrijven aan het feit dat de tas behoorlijk luchtdicht is.

 

Na even onderdompelen, wat water er overheen gooien en een paar keer omdraaien, mag de tas weer op het droge. Vol spanning openen we de rugzak om te constateren dat de binnenkant kurkdroog is gebleven. Geen druppeltje te zien in de binnenkant. Dat zit bij een regenbui dus wel snor. Wij zijn overtuigd!

-> Meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.