Roofvissen: popperen op baars

23 aug 2017

In de zomerperiode is het vissen met poppers op baars dé visserij van Rick van de Pol. “Het visuele aspect en de sensatie van een aanbeet aan de oppervlakte zijn zó verschrikkelijk verslavend.”

De dikke baars die vlak voor zijn voeten op de jerkbait knalde, was voor Rick van de Pol aanleiding om met de oppervlaktevisserij op Perca fluviatilis te beginnen. “Dat was immers gewoon een oppervlakte-aanbeet. En dat op een water dat erom bekend stond dat er geen grote baars te vangen was.” Daarom pakte hij het de volgende sessie anders aan. “In de verste uithoek van mijn tackle box vond ik nog een verdwaalde popper. Die bevestigde ik zonder al te hoge verwachtingen aan de speld, maar niet veel later knalde er een 40+ baars op.” De daaropvolgende sessie pakte hij weer twee grote vissen aan de oppervlakte. “Toen wist ik dat ik iets op het spoor was en ben ik er verder ingedoken. Want het binnenvissen van kunstaas aan de oppervlakte is op het eerste gezicht misschien een simpele visserij, toch komt er wel wat meer bij kijken om dit succesvol te doen.”

Klik hier voor het hele artikel.

-->Meer roofvissen in ons archief!

Labels
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.