Hét VISblad Online april (video)

22 mrt 2018

Ben jij VISblad-abonnee? Houd dan je brievenbus goed in de gaten: vanaf vandaag valt het aprilnummer op de mat. In deze gevarieerde editie de nodige tips voor voorjaarsvisserijen, een waarschuwing voor het voorkomen van heftige infecties en we staan uitgebreid stil bij het vertrek van VIS TV-icoon Ed Stoop.

Maar we beginnen natuurlijk met de nieuwe VISblad TV. Daarin gaan we oppervlaktevissen met de broodkorst. In een woonwijk in de Bollenstreek laat specialist Daniël Weyers zien dat een stuk witbrood perfect aas is om karpers te verleiden. En het mag dan een behoorlijk koud voorjaar zijn geweest, het oppervlakteseizoen staat op het punt van losbarsten. Kijk dus snel de video zodat je binnenkort goed beslagen ten ijs komt. Lees voor meer tips het bijbehorende artikel in Hét VISblad (pag 30 t/m 33).

Ed met pensioen


Uiteraard krijgt ook het vertrek van VIS TV- coryfee Ed Stoop ruim aandacht in het blad. Na 23 jaar VIS TV en 35 jaar dienstverband gaat hij in april genieten van zijn welverdiende pensioen. Met vrienden, kennissen en collega’s blikken we terug op Ed’s carrière en verklaren we het succes van deze bijzondere televisiepersoonlijkheid.Na 35 jaar neemt Ed afscheid van Sportvisserij Nederland en VIS TV.


Vinger kwijt

In de roofvisrubriek van deze maand een artikel dat iedere sportvisser móet lezen. Meervalvisser Bas van Nuland vertelt hoe een van de kleinste waterbewoners ervoor zorgde dat hij een vinger verloor. Een ingrijpend verhaal en waarschuwing voor iedereen die weleens zijn handen in het water steekt.

Pindapraat

Benieuwd naar betaalbaar én succesvol karperaas? Lees dan de karperreportage waarin we op pad gaan met de 15-jarige Jip Hiddema. Uit budgetoverwegingen vist hij veel met pinda’s. Dit goedkope aasje werkt perfect in deze tijden waarin het gros met boilies vist. Verder in zowel het zeevis- als witvisartikel aandacht voor klussende doe-het-zelvers met gouden handen. Zo gingen we langs bij dobberbouwer Ferry Diske, de man achter de befaamde Diske Dobbers – al 68 jaar een begrip in hengelsportland. Ook zeevisser Jack van Gool is sinds kort creatief bezig. Hij laat zien hoe je doodeenvoudig je eigen duurzame werpgewichten maakt van beton.Pinda's: het vergeten maar erg effectieve karperaas.

Word Abonnee


Uiteraard heeft het aprilnummer nog veel meer te bieden. Nog geen abonnement? Word dan voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) abonnee van Hét VISblad en ontvang elke maand 68 pagina’s vol visplezier plus een welkomstcadeau. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide