Haaien op de operatietafel

15 sep 2018

Bij Sharkatag voer dit jaar een speciale boot mee. Op de Zeearend waren onderzoekers van Wageningen Marine Research en het Vlaams Instituut voor de Zee aanwezig om de gevangen haaien van speciale tags te voorzien.

"Operatie geslaagd, de patiënt kan weer terug het water in”, zegt Erwin Winter na het zetten van de laatste hechting. Voorzien van een combinatiezender – nummer 3820 – verruilt de gevlekte gladde haai de operatietafel (een bak met een laagje vers zeewater) voor de verkoeverkamer (een grote bak vol Noordzeewater). “Het is een 71 centimeter lang vrouwtje”, deelt de onderzoeker van Wageningen Marine Research mee aan zijn twee collega’s die alle essentiële data van de getagde vis noteren. Binnen een minuut is de haai weer volledig hersteld van de ingreep en wordt zij voorzichtig weer teruggezet in het water voor de Oosterscheldekering.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

> Meer zeevis-artikelen in het archief.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.