Vincent's mooiste vangst

15 sep 2018

Liefde delen voor elkaar én voor het vissen, dat zie je niet vaak. Rinskje Breimer (26) en Vincent Scharleman (31) leerden elkaar kennen tijdens een snoeksessie. Inmiddels wonen ze samen en trekt het stel er wekelijks op uit om te roofvissen. Hét VISblad liep een avondje met het opvallende duo mee.

Nou, hopen dat we hier baars vangen”, zegt Vincent twijfelachtig als ze bij de Hollandse IJssel midden in Oudewater aankomen. Vanwege het warme weer heeft het stel vanavond voor een water gekozen waar het stroomt en wat dieper is dan het polderwater waar ze normaal vissen. Ze hebben immers een grote liefde voor de snoek en weten goed dat je bij een te hoge watertemperatuur beter niet kunt gaan snoeken. “Door de stroming en scheepvaart is dit water een stuk zuurstofrijker”, zegt Rinskje. Bovendien richten ze hun pijlen vandaag vooral op baars, een vis die beter tegen hoge watertemperaturen kan.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

> Meer roofvisartikelen in het archief.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.