Hét VISblad Online mei (video)

23 mei 2019

De nieuwe editie van Hét VISblad is een speciale uitgave. Dit nummer wordt gratis verzonden naar alle VISpashouders en bevat een regiokatern van acht pagina’s dat is samengesteld door jouw hengelsportfederatie.

Op de cover prijkt dit keer geen grote vis, maar wel een trotse jongedame die zojuist haar eerste vis gevangen heeft. Inge van der Knaap uit Utrecht bestudeert voor haar promotieonderzoek kabeljauw, maar de vissoorten in haar eigen woonplaats kende ze nog niet. Bard vroeg voor haar de MeeVIStoestemming aan zodat ze gratis een dag mee kon vissen. In de rubriek VISblad TV (pagina 18 t/m 20) lees je het volledige verslag van haar ontdekkingsreis. Voor de bijbehorende video gingen ook redacteuren Joran Bal en Robert de Wilt met een niet-visser op pad. Joran viste met en vanaf de woonboot van vriend Wouter Koster in Amsterdam en Robert nam collega Kitty Zaal mee uit vissen in Veenendaal. Check hieronder de video en laat je inspireren om zelf ook van de MeeVIStoestemming gebruik te maken.
Naar aanleiding van het succes bij het WK Feedervissen in Zuid-Afrika, zijn we voor de witvisrubriek gaan feederen met Frank van der Schaft (34). Hij veroverde de zilveren plak met Team Holland en won als klap op de vuurpijl het individueel klassement. De kersverse wereldkampioen gaat tijdens een sessie in Spaarnwoude in op de bij het WK behaalde successen en laat zien dat deze aanpak ook prima werkt in ons koude kikkerlandje. Karpervissen met de feederhengel is namelijk hartstikke leuk en effectief.Een andere manier van karpervissen is die met de pen. Arnoud Schipper (15) uit Oud-Beijerland is een groot liefhebber van deze no-nonsense visserij en gebruikt als aas een tegenwoordig haast vergeten klassieker: de worm. Even aan de slag met de schep en je hebt zo een voorraadje kronkelende regenwormen die voor de karper onweerstaanbaar zijn. In en rondom zijn woonplaats laat Arnoud zien hoe hij te werk gaat, met wat voor materiaal hij dat doet en hoe hij zijn vissen vangt.

Hollandse hotspots

Voor de roofvisser is momenteel de gesloten tijd van kracht, dus die kan zich mooi voorbereiden op de opening van het nieuwe seizoen. Om je hierbij van de nodige inspiratie te voorzien, zetten we zeven Hollandse hotspots in de spotlights. Aan de hand van zeven verschillende topbestemmingen op www.fishinginholland.nl geven we tips en trucs om verspreid over heel Nederland zeven verschillende roofvissen – baars, snoekbaars, snoek, meerval, roofblei, zeebaars en Atlantische forel – te vangen.

Lesje strandvissen

Van je familie moet je het hebben. Dat geldt zeker voor het zeevisartikel van deze maand. Daarin neemt Miranda Spierenburg (31) haar neef Niek Spierenburg (20) mee naar het strand van Katwijk aan Zee voor een spoedcursus strandvissen. Niek is een snoek- en karpervisser, maar ontbeert nog de nodige kennis om vanaf het strand zijn visje te kunnen vangen. Miranda legt hem de basics uit en laat en passant duidelijk zien dat de strandvisserij zeker niet exclusief een mannenwereld is.Verder tref je in dit magazine een middenkatern van acht pagina’s aan waarin jouw hengelsportfederatie laat zien wat er in de regio allemaal speelt op dit moment. Daarnaast zoomen we in de rubriek ‘Wist je dat?’ in op een stukje hengelsporthistorie, bespreekt VIS TV-presentator Marco Kraal in ‘VIS TV in detail’ de aflevering over de monstermeervallen van de Maas, en behandelt de rubriek Spraakwater de afronding van het Droomfondsproject Haringvliet. Samen met de vaste rubrieken VISpas (inclusief de column van Jochem Myjer!), Media, In de markt, Wedstrijdvissen en Vuurdoop staat deze editie dus garant voor een hoop leesplezier.

Word abonnee!

Deze editie van Hét VISblad wordt gratis naar alle VISpashouders verstuurd. Wil jij Hét VISblad iedere maand ontvangen? Voor slechts €12,95 heb je al een abonnement en ontvang je twaalf keer per jaar 68 pagina’s vol met het laatste sportvisnieuws en interessante artikelen over tal van hengelsportdisciplines. Bovendien ontvang je een mooi welkomstcadeau of een eenmalige korting op de abonnementsprijs. Klik hier om snel een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide