Karpervissen - Wildwater spektakel in de polder

23 jun 2010

‘Op zoek gaan naar de vis’ is een veelgehoorde kreet in de karpervisserij. Pascal Kik geeft echter een geheel eigen en nieuwe invulling aan dit begrip. Met zijn kajak peddelt hij poldersloten af op zoek naar karpers aan de oppervlakte. Zijn die eenmaal gevonden en gehaakt, dan verandert de rustige poldersloot in een kolkende watermassa.

In dit artikel vertelt Pascal je alle ins en outs betreffende het karpervissen vanuit de kajak. Aangezien hij in het artikel behoorlijk compleet is voor wat betreft de benodigde informatie om zelf eens de stap te nemen om vanuit de kajak te gaan vissen, valt er niet zo gek veel meer tekst aan toe te voegen. Daarom knallen we er een aantal extra plaatjes tegenaan die het karakter van deze op en top sfeervisserij uitstekend in beeld brengen. Enjoy!

 

Rustig peddelendmet de kajak op pad naar een nieuwe stek. Totale vrijheid, optimale natuurbeleving en een razend spannende én enerverende visserij: karperen vanuit de kajak is puur genieten.

Een karper heeft het aan de oppervlakte gepresenteerde aas gepakt en neemt de sportvisser met kajak en al op sleeptouw. Fasten your seatbelts, we are taking off!

Hebbes! Karpers verspelen is er vanuit de kajak vrijwel niet bij. Zwemt de vis zich vast in een obstakel, dan peddel je gewoon die kant op en belandt de vis uiteindelijk toch in je landingsnet.

Met hopelijk een mooie en lange zomer in het verschiet, kan ik me haast geen leukere visserij voorstellen om tijdens de vakantie, in het weekend of op lange zomeravonden te beoefenen. Iedereen veel kromme hengels vanuit de kajak toegewenst!

-> Meer karpervissen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide