Vuurdoop: The spomb is tha bomb

17 aug 2010

Karper-, feeder- en matchvissers opgelet! Het voeren van kleine aasdeeltjes op afstand was tot voor kort nog een heel gehannes, maar nu is er de ‘Spomb’. Dit is een soort ‘spod’, maar dan met een wel heel vernuftig mechanisme.

We duwen Marco Kraal een zak hennep plus Spomb in handen en sturen hem naar de waterkant.

Kleine aasdeeltjes als micropellets, gebroken boilies, maden, wormen, hennep en alle andere soorten partikels hebben één ding gemeen: zonder hulpmiddelen zijn ze met geen mogelijkheid op visstekken die op enige afstand liggen – zeg 50 tot 60 meter – te brengen. Een katapult mag niet; een boot is een hoop gesjouw en een radiografisch voerbootje voor de meesten simpelweg te duur.

Met een spod lukt het nog wel enigszins, zij het dat bij de meeste spods de helft van de inhoud er vaak tijdens de worp al uitvliegt. Terwijl je natuurlijk wilt dat de totale inhoud bovenop je stek belandt. Dat kan beter, moeten de uitvinders van de Spomb, een kruising tussen een spod en een ‘bomb’, hebben gedacht.

Explosie

Het geheim zit hem in de rode knop onderaan de Spomb. Zodra je deze lichtjes indrukt, schakel je het veermechanisme in dat ervoor zorgt dat de Spomb zich opent. Het voer kan dus pas uit de Spomb zodra deze het water raakt – niet eerder! Leuke bijkomstigheid is dat de Spomb door zijn aerodynamische vorm en ‘raketvleugeltjes’ opvallend ver en zuiver te werpen is. Het werprecord van 173 meter dat op de productwebsite wordt vermeld lijkt ons wat aan de verre kant, maar afstanden van 70 tot 80 meter zijn zeker haalbaar. Daarbij is een stevige karperhengel of spodhengel overigens geen overbodige luxe. Zodra de Spomb zich heeft geopend, draai je hem ook bijzonder makkelijk en al dansend over het wateroppervlak binnen.

Kijk voor meer informatie op www.spomb.com

Zo doe je datVul de Spomb met het logo aan de bovenzijde en stop alleen voer in het grote compartiment.

Bij de landing op het water wordt de rode knop ingedrukt en veert de Spomb open.

Resultaat: je voer – in dit geval hennep – komt in zijn totaliteit bovenop je visstek neer, of dat nu dichtbij of ver weg is!

-> Meer vuurdoop

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide