Hét VISblad online juni (video)

02 jun 2021

Deze week verschijnt het juninummer van Hét VISblad bij de abonnees. De schubkarper op de cover zwom voorlangs de lens van Janny Bosman – bekend om haar unieke duikfoto’s. In het blad zie je meer van haar werk. Lees hieronder wat je verder allemaal van dit nieuwe nummer mag verwachten.

We beginnen met VISblad TV. In deze maandelijkse videorubriek reist presentator Bard Borger dit keer af naar het Twentse Lateraalkanaal. Daar laat fanatiek allrounder Remco Hoegen (34) zien hoe hij de zeelt belaagt met de methodfeeder. Een bewezen techniek voor Tinca tinca en bovendien kent Remco het water als zijn broekzak. Alle ingrediënten dus voor een succesvolle voorjaarssessie, maar zal de vis ook meewerken? Bekijk voor het antwoord maar gauw onderstaande video. Lees voor meer tips zeker ook het bijbehorende artikel op pagina’s 22 t/m 26 in het blad.‘Matchen’ met de vaste dobber

Matchvissen is volgens Erwin Bats (44) niet overdreven moeilijk. Witvissers die deze techniek onder de knie willen krijgen, tipt hij om te starten met de vaste-dobber-montage. Aan het Kolhornerdiep laat de Wieringermeerder zien hoe hij te werk gaat en strooit hij terloops met praktische tips. Die lees je op pagina’s 38 t/m 42.
 

Zomerwrakken

Van eind mei tot en met eind augustus staat het kompas van schipper John Luchies afgesteld op de ‘zomerwrakken’. Die liggen relatief kort onder de kust en herbergen ’s zomers een grote variëteit aan vissoorten. Hét VISblad stapte vorig jaar zomer alvast aan boord van de Zeearend III voor een verkenning van deze relatief nieuwe vorm van wrakvissen. Het resultaat daarvan lees je in deze nieuwe editie van Hét VISblad op pagina’s 34 t/m 37.Vissen als kunst

Pieter Frank de Jong is bij de meeste sportvissers vooral bekend onder zijn artiestennaam: Peter Perch. De illustrator maakt wereldwijd naam met hele gave tekeningen van vissen, sportvissers en tal van andere ‘fishy’ zaken. Op pagina’s 44 t/m 49 vertelt hij over zijn passie en etaleert hij zijn kunst: een combi van street art en traditionele technieken.Veel meer leesplezier

Ook in deze editie van Hét VISblad lees je nog veel meer sportvisverhalen, - nieuwtjes en -weetjes. Zo ontrafelt Gerwin Gerlach het gedrag van de karper aan de hand van tien waanzinnige onderwaterbeelden. Verder zoomen we in op het Juliakanaal in Limburg en lees je hoe sportvissen een rol speelt in het re-integratietraject voor gedetineerden. Springende vissen bij stuwen staan centraal in Wist je dat? en columnist Jochem Myjer kondigt zijn afscheid aan met een boodschap aan zijn opvolger: Klaas van der Eerden. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, dit inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.