Karpervissen: sluipend ‘pennen’

14 jul 2021

Struinen langs de meest onooglijke slootjes op zoek naar karper is voor Wauter Dupon (38) met afstand de mooiste visserij. Hét VISblad sloop op een voorjaarsochtend in mei achter hem aan in de polders rond Hellevoetsluis, die hij als zijn broekzak kent.

Kijk, zie je die staart daar pal voor het riet?”, zegt Wauter wijzend in het water terwijl hij vanaf een duiker door zijn polaroid zonnebril tuurt. “En zie je daar verderop die boeggolf in die smalle sloot?” Dat het hier in dit slotenstelsel kiert van de karper is duidelijk, en dat Wauter ze ook gaat vangen – een belofte die hij eerder maakte – lijkt aannemelijker dan ooit. “De afgelopen twee maanden heb ik hier wekelijks gevoerd en de nodige fraaie vissen gevangen”, verklaart de geboren Hellevoetsluizer zijn gemoedsrust. “Zijn jullie er klaar voor?”, klinkt het nadat hij twee maiskorrels op de haak heeft geprikt die op de bodem worden gepresenteerd. “Ik check het maar even, want vaak is het  al binnen een paar tellen raak.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide