Karpervissen: ‘statisch’ aan de lage vaart

14 sep 2021

De in Flevoland gelegen Lage Vaart is niet voor niets een van de populairste sportviswateren van de provincie. Dat je aan dit water onder meer uitstekend terecht kan voor het statisch vissen op karper en hoe hij dat aanpakt, laat Nick Muller (38) op een zomerochtend zien.

Het ging fantastisch vannacht: twee karpers, vier brasems en een giebel”, meldt Nick met een grijns en lichte wallen onder zijn ogen nadat de navigatie ons naar de rand van een bedrijvenpark bij Dronten heeft gebracht. Dat Nick ook vannacht al heeft gevist, was vooral om zeker te zijn van zijn stek. “In mijn eentje vis ik niet zo vaak, meestal ga ik met een maatje.” Achter een smalle doorgang in het riet zien we links de hengels en rechts een kletsnatte onthaakmat. “Ja, daar lag de laatste vis een half uurtje geleden nog op. Het loopt echt als een tierelier.” Dat de vis nog steeds volop aast, blijkt als na nog geen minuut de linker beetverklikker begint te piepen. Even later hangt Nick flink in zijn hengel en snijdt de lijn op een meter of veertig afstand door het water. “Zie je hoe hij naar het midden zwemt?”, meldt Nick wijzend op het zijkanaal aan de overzijde. Niet veel later geeft de forse schubkarper zich gewonnen en dirigeert Nick de vis naar het ruime landingsnet. “Zo, dat is drie.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide