Karpervissen: zandwinplassen

28 okt 2010

Karpervissers doen er goed aan de komende maand hun geluk te beproeven op één van de vele zandwinplassen die Nederland rijk is. Eind oktober en in november kunnen de karpers in deze diepe plassen – die minder snel afkoelen dan ondiepe wateren – namelijk nog goed ‘los’ zijn.

Zo vertelt Gerwin Gerlach je deze maand in Hét Visblad over de belangrijkste elementen: het grillige bodemverloop, kraakheldere water en de veelal oude vissen. Lees hier (pdf) het artikel terug. Zoals je hieronder zult zien, strooit Gerwin deze maand niet alleen met boilies, maar ook met extra bonustips voor succesvol karperen op zandwinplassen. Speciaal voor onze hondstrouwe Visblad Online bezoekers.

 
Gemalen tijgernoten kunnen ook in november een topaas zijn. Zet een paar stukjes noot op een hair, eventueel met een stukje kurk ertussen om ze pop-up te vissen.


Om klein aas op afstand te voeren is de "Spomp" ideaal. Met een stevige karperhhengel of spodhengel kun je de Spomp erg ver werpen zonder dat je aas er onderweg uit valt.


Een gedetailleerde dieptekaart van je viswater geeft je veel inzicht in mogelijk goede najaarsstekken. Als je aan zo'n kaart kunt komen: meteen aanschaffen!


Een mooie najaarsstek: een drempel in een talud, op een redelijke waterdiepte. Grote kans dat je hier vis gaat vangen.

 
Een visveilige bevestiging van je lood en je onderlijn zorgt dat een eventueel verspeelde vis direct het lood en de voorslag kwijt raakt. Gebruik altijd een visveilig systeem!


Met behulp van Google Maps of Google Earth kun je heel gemakkelijk zandwinplassen zoeken en goed bekijken. Informeer vóór het vissen welke documenten je voor dat water nodig hebt!

-> Meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide